Миналата година Valve пусна Steam Deck като преносим компютър, базиран на Linux, който ви позволява да играете много игри в движение. Въпреки че компанията от време на време потвърждава, че Steam Deck е продукт за няколко поколения, тя също така внимателно отбелязва, че скоро няма да има ъпгрейд.

При последното развитие на събитията Пиер-Луп Грифе казва пред The Verge, че по-бърз джобен компютър, базиран на платформата Steam, няма да се появи през следващите няколко години. Компанията за игри не иска да жертва енергийната ефективност и живота на батерията за по-мощна производителност.

Ето какво разказва Грифе пред изданието:

"За нас е важно, че Deck предлага фиксирана цел за производителност за разработчиците и че посланието към клиентите е просто - всеки Deck може да играе едни и същи игри. Поради това промяната на нивото на производителност не е нещо, което приемаме с лека ръка, и искаме да го направим само когато има достатъчно значително увеличение".

"Също така не искаме по-голямата производителност да е на значителна цена за енергийната ефективност и живота на батерията. Не очаквам подобен скок да е възможен през следващите няколко години, но все пак следим отблизо иновациите в архитектурите и производствените процеси, за да видим накъде отиват нещата там."

Въпреки че производителността на бъдещите Steam Decks може да остане същата, Valve вече потвърди, че иска да подобри дисплея и живота на батерията.

Батерията на оригиналния модел може да ви осигури средно 2 до 8 часа игра с едно зареждане в зависимост от това как настройвате настройките или използвате конзолата си. Що се отнася до дисплея, Steam Deck предлага 7-инчов IPS LCD дисплей с честота 60 Hz, 1280 x 800 и яркост 400 нита.

Възможно е да стигнем до 2025 г. или дори 2026 г., преди да се появи Deck 2, така че ще трябва да изчакате и да видите как би могло да изглежда бъдещето за наследника на Steam Deck.

Снимка: Unsplash

Виж още: Астероидът, избил динозаврите, се оказва най-добрият приятел на цветята в постапокалиптичния свят

 

 

Тагове: