Sony планира да превърне PlayStation 6 в най-мощната конзола на своето поколение и затова не се страхува да отдели толкова време, колкото е необходимо за постигането на тази цел.

Нов видеоклип, споделен от RedGaming Tech тази седмица, предоставя някои актуализации не само за системата от следващо поколение на Sony, но и за PlayStation 5 Pro. Макар че Sony все още не е обявила своята система за освежаване на средното поколение, изглежда все по-вероятно конзолата наистина да се появи, тъй като студиата на трети страни започнаха да получават наскоро комплекти за разработка. Макар че това не е 100% потвърждение, че системата ще се появи, тъй като хардуерът се отменя постоянно, фактът, че се изпращат комплекти за разработване на игри, предполага, че Sony продължава с обновяването на PlayStation 5, което трябва да бъде пуснато по-късно тази година.

Що се отнася до PlayStation 6, системата е в процес на разработка от около една година, а спецификациите ѝ, като процесор и RAM, все още не са финализирани. Според RedGaming Tech Sony разговаря с развойни студиa, за да доработи системата, която почти сигурно ще бъде задвижвана от технология на AMD, тъй като AMD е единственият доставчик, който Sony разглежда. Това е донякъде новост, тъй като Sony разговаряше с множество доставчици, включително NVIDIA, за PlayStation 5, преди да се спре на AMD.

Въпреки че системните спецификации все още не са определени, Sony е решила да направи PlayStation 6 най-мощната конзола от своето поколение и затова е готова да действа бавно, тъй като се твърди, че срокът за пускане на конзолата е 2028 г. Как ще бъде постигната тази цел все още не е известно, но се говори, че японската компания утроява трасирането на лъчи и трасирането на пътеки, като последното не се поддържа от всички поради огромните разходи за производителност, машинното обучение и изкуствения интелект, особено по отношение на взаимодействието с NPC, за да предложи иновативни и усъвършенствани игрови изживявания.

Тъй като PlayStation 6 все още е далеч от премиерата си, а PlayStation 5 Pro все още не е обявен, трябва да приемаме всичко, което се разкрива във видеото, с известна доза съмнение. Въпреки това определено предстоят вълнуващи времена и ще бъде интересно да видим как Sony и Microsoft ще се справят с хардуера си от следващо поколение.

Снимка: Unsplash

Виж още: Тази концепция показва, че Windows 7 може да бъде релевантен дори днес (ВИДЕО)

 

Тагове: