Въпреки че по-рано EA заяви, че ще пусне следващите игри от сериите Need for Speed ​​и Battlefield до март 2022 г., това няма да е напълно така. Издателят отлага предстоящата Need for Speed ​​с една година, тъй като разработчикът Criterion Games временно помага на EA DICE за Battlefield.

Заглавието на следващата игра на Battlefield не е разкрито, но тя ще пристигне през есента, каза главният директор на студиото на EA Лора Миеле пред Polygon. След закупуването от гиганта на Codemasters, EA вече има рейсър игра, която излиза тази година - следващата част от серията F1. Заедно с преминаването към работа от къщи на фона на пандемията от COVID-19 това направи решението логично. Criterion Games по-рано си сътрудничи с DICE в серията Star Wars Battlefront и режима Battle Royale в Battlefield 5.

Criterion Games пое разработката на Need for Speed ​​през 2020 г. след три игри от Ghost Games. Преди това е работило по серията, включително ремастъра Need for Speed: Hot Pursuit миналата година. След като студиото приключи работата по Battlefield, то ще се върне към Need for Speed, която идва на PlayStation 4 и Xbox One, както и на други платформи.

Въпреки че Миелe все още не разкрива никакви други подробности за следващия Battlefront, тя каза, че това ще бъде „любовно писмо до нашите фенове“, и отбеляза, че EA влага „всички ресурси, с които разполага“.

Временното преназначаване на студиото идва на фона на по-широко преструктуриране на EA. Миналата седмица издателят прекрати работата по игра, наречена Gaia, след шест години разработка. ЕА се отказа от плана си за мултиплейър елементи в следващата Dragon Age игра.

Снимка: EA

Виж още: Diablo Immortal изглежда като всичко, което бихте искали от Diablo на телефона (ВИДЕО)

Още от Play