Две години след като я анонсира на Blizzcon 2018 и бе посрещната на нож от феновете, Blizzard най-сетне показа Diablo Immortal, която вече е готова за своята алфа версия. За разлика от краткото демо тогава, сега Diablo Immortal вече представлява доста по-солидно изживяване с четири класа, 45 нива на героите, голям мултиплейър хъб и няколко зони за игра.

Според известния сайт Eurogamer за алфа-версия Diablo Immortal изглежда изключително. Нейната графика, звук и геймплей наподобяват много на РС и най-вече на конзолната версия на Diablo 3. Звуковите и визуалните ефекти се разпознават веднага, както много от уменията на героите и дизайна на враговете.

В завършен вид Diablo Immortal ще има опции за 30 и 60 кадъра в секунда според телефона, който използвате.

Ако ви е трудно да си представите да играете Diablo на телефон, припомнете си, че преди десетилетие същото можеше да се каже и за геймпад. Движението става с виртуален стик вляво, докато бутоните за уменията са вдясно. Има опция за автоматично прицелване, но можете да го правите и ръчно.

Като структура Diablo Immortal наподобява на World of Warcraft, защото е повече ММО, отколкото класическо екшън RPG. Играта има социални функции и поддържа десетки хиляди играчи на сървър. Всички куестове може да се играят индивидуално или в група до четирима играчи. Накрая ще има и специални зони, където гигантски босове ще изискват съвместните усилия на голям брой играчи от сървъра.

Няма съмнение, че Diablo Immortal се оформя като пълнокръвна игра и приятна изненада, за която нямаме търпение да научим повече.

Снимка: Blizzard

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра

 

Тагове: