Ако сте сред десетките милиони PlayStation 4 собственици, които все още се опитват да си купят PlayStation 5, за съжаление ще ви се наложи да платите още пари за игри, които вече притежавате. Това е така, защото Sony ще таксува по 10 долара за ъпгрейд на игри между поколенията PlayStation конзоли. Това се отнася за всички заглавия, които имат версия както за PlayStation 4, така и за PlayStation 5.

Преди дни шефът на PlayStation Джим Раян обяви, че единственият начин да се сдобиете както с PlayStation 4, така и с PlayStation 5 версията на новата Horizon Forbidden West, е да платите 80 долара за Digital Deluxe версията на играта – увеличение с 20 долара над базовата цена от 60 долара на всяка PlayStation 4 игра. След категорична негативна реакция от страна на феновете компанията отстъпи леко и намали цената на дигиталния ъпгрейд на PlayStation ексклузивните игри на 10 долара. Това означава, че всички големи нови PlayStation 5 игри, които ще излязат и за PlayStation 4, ще изискват допълнителни 10 долара, ако искате да преминете от PlayStation 4 на PlayStation 5 версията. Разбира се, теоретично е възможно да играете PlayStation 4 версията на вашия PlayStation 5, но това обезсмисля покупката на новата конзола.

Други заглавия, които ще бъдат засегнати от тази такса, включват God of War: Ragnarok и Gran Turismo 7. Тази политика на Sony е в ярък контраст с практиката на Microsoft, където ситуацията е проста: ако сте закупили игра на предишна генерация Xbox конзола, вие я притежавате и на сегашното поколение конзоли.

Ако за играта се появи нова версия за новата ви конзола, това е версията, която получавате, когато си купите и свалите играта.

Снимка: Sony

Виж още: Новото безжично зареждане на Xiaomi е пет пъти по-бързо от това на iPhone 12 (ВИДЕО)

Още от Play