От 1 септември абонаментът ви за Nintendo Switch Online ви дава неограничен достъп до повече от 100 NES и SNES игри. Колекцията върви на вашия Switch чрез емулатори, които ви позволяват да правите неща, немислими на оригиналните конзоли, като да записвате прогреса си по всяко време, да се връщате назад при грешка и дори да играете онлайн с приятели.

Сега нов слух твърди, че следващата придобивка за почитателите на ретро гейминга в каталога на Switch ще бъдат игри за Game Boy и Game Boy Color. Според сайта Nintendo Live тези заглавия могат да дойдат съвсем скоро – може би дори още следващия месец.

Game Boy дебютира през 1989 г. и има над 1000 игри в каталога си. Game Boy Color се появи през 1998 г. и също има около 1000 заглавия, както и подкарва повече от оригиналните Game Boy игри. Това означава, че на теория Nintendo разполага с почти 2000 игри, които да предложи в Switch Online. Някои Game Boy заглавия са налични днес като JRPG класиката Final Fantasy Adventure, която е налична в компилацията Collection of Mana.

Открит остава въпросът за включването на Game Boy Advance игри – това не е невъзможно, но едва ли ще стане скоро.

Снимка: Flickr

Виж още: Цялото удоволствие с марката Cyberpunk 2077 ще ви струва над 2000 долара