Поредицата Far Cry е малко тиха след пускането на Far Cry 6 през 2021 г., което е странно, като се има предвид, че това е вторият по големина франчайз на Ubisoft и беше на доста редовен годишен или двугодишен график за издаване. Е, според нов доклад от известния с вътрешната си информация Том Хендерсън, който е имал точни данни за проекти на Ubisoft няколко пъти в миналото, има поне две игри от серията Far Cry в процес на разработка, но може да не ги видим още известно време.

Според Хендерсън както Far Cry 7, който в момента е с кодово име Project Blackbird, така и мултиплейър проект Far Cry с кодово име Project Maverick се разработват в Ubisoft Toronto. Интересното е, че се казва, че тези проекти са започнали като една игра, първоначално предвидена от дългогодишния продуцент на Far Cry Дан Хей, но когато той напусна Ubisoft, за да стане генерален мениджър на Blizzard, беше взето решение играта да се раздели.

Изглежда, че Хендерсън знае повече за мултиплейър проекта Far Cry, за който твърди, че е реалистичен шутър в стил Tarkov с permadeath, инвентар, договори и други характеристики, общи за поджанра. Той също така твърди, че играта се развива сред ледената пустош на Аляска. Хендерсън знае по-малко за Far Cry 7, но като се има предвид, че тя споделя произхода си с мултиплейър играта Far Cry, той предполага, че действието ѝ също може да се развива и в Аляска. Интересното е, че още през 2015 г. Ubisoft попита феновете за интереса към Far Cry заглавие, базирано в Аляска.

Разбира се, приемете това с доза скептицизъм засега, но всичко звучи достатъчно правдоподобно. По-специално, обстановката в Аляска би била идеална за играта с отворен свят на Far Cry.

Според Хендерсън Far Cry 7 и неговият мултиплейър събрат са насрочени за есента на 2025 г., въпреки че като се имат предвид скорошните проблеми на Ubisoft, вероятно не трябва да приемаме този прозорец за издаване за сигурен.

Снимка: Ubisoft

Виж още: Новият стандарт за безжично зареждане Qi2 идва в края на 2023 г.

 

 

Тагове: