Създателят на Gran Turismo Казунори Ямаучи разкри, че Sony „обмисля“ портването на състезателната поредица към компютър.

В интервю за GTPlanet Ямаучи беше попитан дали би „обмислил“ да следва последните тенденции, зададени от заглавия на Sony от собствените студиа на гиганта като God of War, Horizon Zero Dawn и Death Stranding, като пренесе най-новата версия на рейсъра Gran Turismo 7 на компютър.

„Да, наистина мисля така“, отговори Ямаучи, когато го попитаха дали студиото му Polyphony Digital може да направи същото.

„Gran Turismo е много фино настроено заглавие“, добави Ямаучи. „Няма много платформи, които биха могли да стартират играта в 4K/60p естествено, така че един от начините да направим това възможно е да стесним платформата.“

„Това не е много лесна тема, но разбира се, ние я разглеждаме и обмисляме.“

Близо девет месеца след старта Gran Turismo 7 представи една от най-търсените си функции, тъй като актуализацията на играта до версия 1.26 най-накрая позволява на играчите да продават коли от гаража си.

Невъзможността да се продават автомобили е пречка за много играчи, чийто негативен опит се допълва от лошо настроена икономика и скъпи микротранзакции. Малко е объркващо, че ъпдейтът отне толкова много време, и все още има малка несигурност как точно ще работи и колко добри ще бъдат изплащанията, но това поне идва като част от сериозна актуализация и фини настройки по механиките на рейсъра.

Снимка: Sony

Виж още: 2 седмици след премиерата 25% от играчите на God of War Ragnarok са победили играта