До сега, игралното студио Rockstar Games, ни запознаваше с историята и героите в Grand Theft Auto 5 чрез кратки видео трейлъри. Но днес те разпространиха първото и най-подробно до момента видео показващо една малка част от света в играта. Казваме „малка част“, защото светът в GTA 5 е цяла вселена изпълнена с безбройни възможности за свободно придвижване и действия.

С Grand Theft Auto 5, RockStar изобретиха наново жанра „open world”(отворен свят) по много показатели.

Игралния свят е красив, огромен и разнообразен! Ще ви отнеме седмици докато обиколите цялата територия на въображаемия град Los Santos, Калифорния, без да включваме покрайнините състоящи се от обширни равнини, планини, каньони, плажове и дори самият океан.

 

Блясъкът на мегаполиса се отразява в огромните небостъргачи и луксозните магазини, а стотиците атракции ще ви бъдат винаги на разположение. Ако пък сте ъндърграунд натура, то може да се разходите и в опасните свърталища на престъпниците.

Алчност, лицемерие, подлост, опасни престрелки, засади, скоростни преследвания, бягство от закона... списъкът е огромен, колкото самата игра.

 


 

s

 


 

Във видеото за първи път ще видите и как се управлява играта, превключвайки между тримата главни герои – Майкъл (майстор в банковите обири, и не толкова успешен в семейните отношения), Фанклин (уличен сводник обграден най-често от идиоти) и Тревър (колкото по-малко знаете за него, толкова по-добре или с една дума - психопат).

3D механиката за смяна между героите е много интересно изпълнена. Избирайки някой от тримата персонажи от менюто в долния десен ъгъл, камерата ще се издигне като хеликоптер над мястото, на което се намира герой №1 в момента и ще ви отведе на картата, където се намира герой №2. Изглежда наистина впечатляващо! Изпълнявайки мисия ще може да изграждате доста успешни стратегии и дефакто да влезете в ролята на свое собствено подкрепление. Готино нали?! Сами ще се убедите, че по този начин екшънът и динамиката в играта ще бъдат умножени по три!

 

Майкъл, Франклин и Тревър живеят свой автономен живот, независимо че от време на време са под ваше командване. В това ще се убедите сами, когато не играете с даден герой и превключите на него. Ще забележите, че той не седи неподвижно на мястото, на което сте го оставили последно, а върши най-различни неща. Така например ще се случи да заварите как Тревър участва в автомобилно преследване, опитвайки се да се измъкне от полицейски патрули, как Франклин излиза надрусан от дрогерия или как Майкъл се разхожда с колело в квартала заедно със сина си.

 


 

a

 


 

Извън основната история може да се занимавате с още много неща като тунинговане на коли, летене със самолети, купуване на дрехи, правене на татуировки, спортни занимания (голф, тенис, планинско катерене, скачане с парашут, колоездене, гмуркане в красиви заливи, йога и дори ходене на лов). Допълнителните мисии за залавяне и отвличане на хора също са опция.

В GTA 5 е обърнато специално внимание и на физиката при престрелките с оръжия. Детайлите в този тип екшън сцени са много добре изпипани и всичко изглежда много реалистично и същевременно достатъчно забавно, за да ви носи наслада.

 

Лично аз, съм огромен фен на поредицата и нямам търпение да се потопя в тази паралелна виртуална реалност на Los Santos. Неограничените възможности, свободата да бъдеш, какъвто си искаш и да правиш каквото си искаш е силно притегателна за всеки фен на поредицата, но естествено оставяйки всякаква агресия и противообществено поведение единствено в рамките на играта.

 

 

Grand Theft Auto 5 ще бъде в продажба официално от 17 септември, за PS3 и XBOX360! Засега няма информация дали тя ще върви на новите конзоли на Sony (PS4) и Microsoft (XBOX One), както и кога ще има версия за PC платформата. Не пропускайте да гледате трейлъра на GTA 5!

 

А тук може да се запознаете подробно с профилите на всеки от тримата герои от Grand Theft Auto 5!

Тагове: