Едва ли има уважаващ себе си геймър, който да не е играл емблематичната Grand Theft Auto трилогия, която промени идеята за отворения свят във видеоигрите. Сега изглежда, че Rockstar работи по ремастерирани версии на трите PlayStation 2 класики Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto Vice City и Grand Theft Auto San Andreas. Колекцията е предвидена за края на октомври или началото на ноември, а платформите, за които ще излезе, са РС, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X и Switch.

Трите Grand Theft Auto игри се преработват в енджина Unreal, което означава, че ще видим значителни изменения във визията на игрите. Геймплеят и интерфейсът обаче ще останат верни на оригиналите. Слуховете твърдят, че работата по Grand Theft Auto трилогията е претърпяла значително забавяне заради пандемията, като към момента планът е за едновременна дигитална премиера на трите игри тази есен за конзоли, последвана от РС и мобилни устройства догодина.

Ако преработената Grand Theft Auto трилогия се представи добре, се очаква да бъде направен римейк и на оригиналната Red Dead Redemption.

Grand Theft Auto трилогията съдържа отделни сюжети, но е част от обща вселена и представлява една от най-продаваните игри за PS2. В допълнение към трилогията Rockstar пусна още две PSP игри, наречени Grand Theft Auto: Liberty City Stories и Grand Theft Auto: Vice City Stories, които по-късно бяха поpтнати за конозли.  

Снимка: Rockstar

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера

 

Още от Play