Изтичания на информация за дългоочакваната игра Grand Theft Auto VI се появяват наляво и надясно в мрежата. Съвсем наскоро изтече неофициален тийзър от Rockstar, в който се казваше, че GTA VI ще бъде "момент, който ще се помни завинаги", а сега изглежда, че играта най-накрая е на прага на официалното обявяване.

Феновете на Grand Theft Auto чакат вече от около 10 години разкриването на играта за следващото поколение. Да, GTA V излезе на пазара още през 2013 г. Е, сега изглежда, че чакането за GTA VI може би наистина е към края си, тъй като според изтичането на информация Rockstar ще обяви играта съвсем скоро!

Почитателите на Grand Theft Auto спекулират, че на предстоящата среща с инвеститорите на Take-Two GTA VI най-сетне ще излезе наяве. Въпросният разговор с инвеститорите трябва да се проведе на 17 май 2023 г. Откакто тези спекулации започнаха да се зараждат, те са сериозна тенденция в социалните мрежи.

Нещо повече, убеждението за скорошния анонс започна да печели подкрепа и от много други фенове на GTA VI, които споделиха колко са развълнувани. И в случай че се чудите, спекулацията в социалните мрежи произлиза от потребителя на Twitter @mnm345X.

Той не само говори за възможността GTA VI да бъде обявена преди събитието на инвеститорите. Tez2, който е известен вътрешен информатор за гейм индустрията, също сподели слуховете още през март. Тогава в GTAForums Tez2 написа, че Rockstar може да скрие тийзър в предстоящото лятно обновление на Grand Theft Auto Online.

Източникът освен това предположи, че Rockstar може да обяви GTA VI на 10-годишнината на GTA V. С други думи, доста вероятно е Rockstar да съобщи новината за следващото заглавие в рамките на настоящата игра. Това наистина би било креативен подход към обявяването на заглавие за следващото поколение. Но не бива да забравяте, че цялата информация е чисто спекулативна и нищо не е категорично, освен ако Rockstar не го потвърди.

Снимка: Unsplash

Виж още: Тази култова видеокарта се продаде за 15 000 долара в eBay