Днес Microsoft обяви нов устойчив контролер за Xbox. Безжичният контролер Xbox Remix Special Edition, който се появява в рамките на Деня на Земята, използва рециклирани материали от стари геймпадове, капаци на автомобилни фарове и възстановени компактдискове (наред с други източници), за да придаде на всеки аксесоар уникален вид. Въпреки че не предлага специална функционалност, той позволява на геймърите да гласуват с портфейлите си за екологично производство.

Една трета от всеки геймпад е изработена от рециклирани смоли и материали, които са били използвани след потребление. От Microsoft казват, че смолите се добиват от материали като "капаци на автомобилни фарове, пластмасови кани за вода и компактдискове". В същото време преработените материали идват от остатъчни части от контролери за Xbox One, които се рециклират в нов материал. Компанията твърди, че преработените материали запазват очакваната издръжливост и производителност.

Microsoft описва комбинацията от рециклирани смоли с регранд като създаваща "персонализирани, земни цветове с фини вариации, завихряне, маркировки и текстури, придавайки на всеки контролер Remix Special Edition собствен вид и усещане". За съжаление маркетинговите изображения на компанията не разкриват много от това, но можете да очаквате всеки от тях да изглежда поне малко по-различно от останалите. Освен това той има "топографска текстурна шарка" върху броните, спусъците и страничните зони на захващане, която Microsoft описва като "намек за динамичния пейзаж на Земята". И накрая, зелените нюанси на предния корпус, D-пада и бутона Xbox са вдъхновени от лишеите - съставен организъм, който се среща в северозападната част на Тихия океан.

Не би имало смисъл да се купува екологично чист контролер само за да се пълни с батерии за еднократна употреба, които се озовават на сметищата. Ето защо Microsoft предоставя Xbox акумулаторна батерия към всеки геймпад от специалната серия. Самият аксесоар струва 25 долара.

Лесно е да станем цинични по отношение на мегакорпорациите, които дават сигнали за корпоративна добродетел около продукти за Деня на Земята, които повечето хора няма да купят, докато техните по-широки не успяват да се справят с опазването на околната среда. Но все пак това е нещо. Освен това Microsoft ни насочва към своите усилия за устойчивост на Xbox - включително цели за въглеродно отрицателни емисии, положително въздействие върху водата и нулеви отпадъци до 2030 г., и подобряване на режима на заспиване Energy Saver на конзолите.

Цената на контролера Xbox Remix Special Edition е 85 долара - същата цена за стандартен безжичен геймпад Xbox с акумулаторна батерия за 60 долара с акумулаторна батерия. Той е наличен за предварителна поръчка от днес, преди да бъде пуснат на пазара на 18 април, четири дни преди Деня на Земята.

Снимка: Microsoft

Виж още: https://hicomm.bg/news/generativniyat-izkustven-intelekt-mozhe-da-zameni-300-mln-rabotni-mesta.html

 

Тагове:
Още от Play