Без съмнение поредицата Grand Theft Auto на Rockstar Games е едно от най-големите имена във всички форми на забавление, като феновете с нетърпение очакват излизането на GTA 6.

Преди да бъдем удостоени с рекордния първи официален трейлър за Grand Theft Auto VI, имаше доста "течове" и слухове за предстоящото заглавие на Rockstar Games. Въпреки това, ако сте мислили, че те ще свършат поради обявяването му, не сте прави.

Въпреки че Grand Theft Auto VI е на път да излезе на пазара в близко бъдеще, все още знаем много малко за заглавието. Историята ще проследи бившите затворници Джейсън и Лусия: дуо, за което се твърди, че е вдъхновено от скандалните престъпници Бони и Клайд. Също така знаем, че GTA VI ще ни върне обратно към вдъхновения от Маями Vice City, "дом" на популярната GTA игра от 2002 г. Като се има предвид това, предишни слухове също твърдяха, че GTA VI ще има най-голямата карта в поредицата и може дори да ни отведе извън Централна Америка.

Според скорошна публикация в Reddit, предполагаем разработчик на PlayStation твърди, че GTA VI може да внедри някои функции от Red Dead Redemption 2, както и че е масивна по отношение на размера на картата и механиката на играта.

Твърди се, че картата на GTA VI ще се развива с течение на времето. Каквото и да означава точно това, е спекулативно. Това може да означава динамично време или нови области ще бъдат добавени на по-късна дата. Също така не се споменава дали развиващата се карта е свързана със сингъл кампанията или GTA Online. Слухът обаче казва, че няма планове за DLC за сингъл плейър.

Нещо повече, казва се, че GTA VI ще включва механика, наречена Eagle Eye, която е подобна на Dead Eye в серията Red Dead Redemption, която ще позволи на играча да стреля по много конкретни цели. Също така се твърди, че GTA VI ще има най-големия брой миниигри, виждани някога в серията Grand Theft Auto, която ще включва нова игра за риболов.

Черпейки отново вдъхновение от серията Red Dead Redemption, вместо да включва система за проследяване на животни, GTA VI ще направи нещо много подобно с луксозни превозни средства, които могат да бъдат открити в играта, всяко с уникални модификации. Имаше подобни функции в предишни игри на GTA, но изглежда, че ще има повече акцент в предстоящото заглавие. Играчите също ще имат меню за взаимодействие с персонаж, предлагащ различни възможности за избор и сюжетни пътища. Други персонажи, включително полицейски служители, ще ви запомнят и ще действат съответно в зависимост от вашите действия в играта.

Все още не е обявена конкретна дата за пускане на Grand Theft Auto VI, но тя ще бъде пусната през 2025 г. за PlayStation 5 и Xbox Series X|S. Понастоящем версията за компютър все още не е обявена.

Снимка: Unsplash

Виж още: Пускането на Nintendo Switch 2 се отлага за 2025 г.

Още от Play