Смяташе се, че това ще е годината, в която Nintendo най-накрая ще пусне последващата си конзола, наследник на Switch. За съжаление изглежда, че ще трябва да почакаме още малко, преди Switch 2 да излезе.

По-рано тази седмица бразилският журналист по игрите Педро Енрике Лути Липпе публикува видео, в което твърди, че е получил информация от пет източника, според която Nintendo се е насочила към Q1 2025 като прозорец за пускане на Switch 2. Това беше подкрепено и от авторитетния сайт Eurogamer, който чу "подобен шепот" по отношение на дългоочакваната конзола.

Сега сайтът VGC потвърждава прозореца за пускане на пазара през Q1 2025 г. със собствени източници. Освен това източниците на VGC твърдят, че разработчиците от трети страни, които работят по заглавия за Nintendo, са били информирани за промяната в графика.

Слуховете сочеха, че Nintendo планира да пусне нова система някъде в края на 2024 г., но изглежда, че вътрешно забавяне е попречило и е довело до изместване на пускането в началото на следващата година.

Източник от гейм издател съобщи на VGC, че забавянето може да е свързано със софтуера на платформата. Източникът предполага, че пускането на пазара се отлага, за да се даде достатъчно време на Nintendo да подготви по-силен стартов състав.

Не е известно какви игри биха могли да бъдат налични за Nintendo Switch 2 при пускането на пазара. Въпреки това слуховете сочат, че е възможно да получим Metroid Prime 4, 3D Mario игра и други.

Снимка: Unsplash

Виж още: Услуга за здравни съвети с изкуствен интелект ще се появи в iOS през 2024 г.

 

Тагове:
Още от Play