Мина доста време, откакто видяхме нов Nintendo Switch. Оригиналният модел беше пуснат в продажба в края на 2017 г., а слуховете сочат, че наследникът може да се появи през втората половина на 2024 г. Междувременно ето че нов слух подсказва вълнуваща информация за предполагаемия Nintendo Switch 2.

Известен източник, известен като Im A Hero Too, разкри редица нови подробности за предстоящия Nintendo Switch 2 в Reddit. Най-забележителната от тях е, че Final Fantasy VII Remake "изглежда и работи като игра за PS5 на версията за разработчици на Switch 2". Източникът също така заяви, че процесът на пренасяне на играта е бил бърз и лесен.

Макар да има слухове, че хардуерът на Switch 2 може да бъде на нивото на PS4, твърдението, че той ще бъде достатъчно мощен, за да стартира Final Fantasy VII Remake, както и PS5, може да не звучи много убедително.

Освен това източникът потвърди, че обратната съвместимост е била тествана за няколко игри. Той също така потвърди предишни твърдения за пускането на системи за разработчици на Nintendo Switch 2 и че конзолата ще работи с "нов вид касетки".

Говори се и за нова "функция на камерата". Както отбелязва NoteBookCheck, според слуховете добавената реалност (AR) е интерактивна функция, която ще се появи в Switch 2, така че наличието на камера няма да е толкова изненадващо.

Отделно от това Im A Hero Too твърди, че през следващата година ще излезе още една игра за Sonic заедно с Jet Set Radio, Comix Zone и нова игра Guardian Heroes (макар че не е сигурен за точните премиерни дати).

Nintendo все още не е потвърдила, че действително се работи по конзола от следващо поколение на компанията. Като се има предвид, че оригиналният Nintendo Switch беше пуснат на пазара преди 7 години, може да се очаква, че неговият наследник ще дойде със значителни хардуерни подобрения.

Снимка: Unsplash

Виж още: Портативната система на Sony се нарича PlayStation Portal и струва 199 долара