Наследникът на Nintendo Switch, който все още не е разкрит, може би не е твърде далеч от премиерата, ако се съди по информацията, която се появи онлайн от донякъде надежден източник.

Както се съобщава в подредата Gaming Leaks and Rumors, китайският инвестиционен уебсайт MoneyDJ очаква Hongzhun, производител на метални калъфи за портативни системи, да отбележи увеличение на продажбите през втората половина на годината поради това, че Nintendo планира да пусне новата си конзола през първото тримесечие на 2024 г. Не се уточнява дали става въпрос за първото тримесечие на календарната или на фискалната година, но все пак, ако тази информация е вярна, вероятно няма да отнеме много време, за да научим повече за това, което Nintendo е подготвила за бъдещето.

Макар че в момента няма как да знаем дали този прозорец за пускане на наследника на Nintendo Switch е верен, MondeyDJ разкри коректно информация относно производството на Nintendo Switch още през 2016 г., когато той все още беше известен с кодовото име NX, така че може да има известна доза истина в това, което беше разкрито днес.

Съдейки по официалните изявления обаче, ако е вярно, прозорецът за пускане на наследника на Nintendo Switch през първото тримесечие на 2024 г. се отнася до действителното първо тримесечие на 2024 г., тъй като още през май президентът на Nintendo Шунтаро Фурукава разкри, че няма да бъде пуснат нов хардуер преди края на настоящата фискална година, която приключва на 31 март 2024 г. Беше потвърдено също така, че конзолата може да бъде пусната на пазара не много дълго след обявяването ѝ, така че с комплектите за разработчици, които изглежда вече са в ръцете на някои разработчици, определено изглежда, че официалното разкриване може да не е твърде далеч в бъдещето.

Снимка: Unsplash

Виж още: Наследникът на Nintendo Switch вече е в ръцете на един щастлив испански разработчик

 

Тагове: