Възможно е Nintendo Switch 2 да бъде пусната на пазара по-рано от очакваното, тъй като се появиха слухове, че Nintendo е показал прототип на конзолата на разработчиците, присъстващи на неотдавнашното събитие Gamescom. Въпреки че няма официално потвърждение, изтичанията продължават да разкриват подробности за предстоящия наследник на Nintendo Switch.

В най-новото развитие на събитията журналистът от Universo Nintendo "Necro" Фелипе твърди в X (бивш Twitter), че според информацията потребителската версия на Nintendo Switch 2 ще разполага с 12 GB оперативна памет. Това е три пъти повече от оригиналния Switch, който трябваше да се задоволи с 4 GB RAM. Ако това е вярно, RAM паметта на Switch 2 все още е по-малко от тази на PlayStation 5 и Xbox Series X, които имат 16 GB RAM. Въпреки това тя е повече от Xbox Series S, който има 10 GB RAM. Макар че това вероятно няма да има значение, тъй като е малко вероятно Switch 2 да се насочи към подобни резолюции или активи с висока точност като тези на PS5 или Xbox Series X.

Но в сравнение със самия Switch допълнителната RAM може да позволи на Switch 2 да изпълнява по-взискателни игри и да изпълнява по-плавно многозадачни задачи. Вече има слухове, които твърдят, че Final Fantasy VII Remake работи и изглежда като игра за PlayStation 5 на devkit на Switch 2 и че процесът на пренасяне на играта е бил бърз и лесен.

Източникът също така потвърждава предишния доклад за демонстрационна версия на Nintendo Switch 2, в който се твърди, че демонстрационното устройство е използвало DLSS технологията на NVIDIA за увеличаване на мащаба и усъвършенстван ефект на трасиране на лъчи. Фелипе казва, че прототипът всъщност е използвал DLSS 3.1 на Nvidia и "трасирането на лъчи наистина е възможно".

По непотвърдени данни Nintendo се готви да пусне Switch 2 на пазара през втората половина на 2024 г. Възможно е обаче предварителното представяне да се случи преди това, подобно на оригиналния Switch, който беше представен за първи път през 2016 г. и пуснат през 2017 г.

Снимка: Unsplash

Виж още: Защо Google Maps иска да заприлича на Apple Maps?

 

Тагове: