Наскоро Sony обяви, че ще създаде джобна система за собствениците на PlayStation 5, известна в момента като Project Q. Засега не се знае много за портативния модел, но ново изтичане на информация показва, че PlayStation Project Q работи с Android.

Изображенията и видеоклиповете, публикувани от @Zuby_Tech, показват Project Q в реални условия, като предлагат малко по-добър поглед върху хардуера от официалното, но ограничено представяне на Sony. Project Q има голям дисплей в центъра с нещо, което на практика представлява DualSense контролер, разделен на две и прикрепен от двете страни като Nintendo Joy-Cons - все още не е ясно дали те са подвижни в някаква степен, но от това видео става ясно, че не са отделни части.

Но може би по-интересен от погледа към хардуера е погледът към очевидния, но недовършен софтуер.

Както изглеждаше вероятно от самото начало, портативният PlayStation Project Q на Sony изглежда ще работи върху Android с чипсет на Qualcomm под капака. Ранната софтуерна компилация има типичен Android launcher и опция за приложения, навигация с три бутона и дори много обичайни тестови приложения за Android. Има и приложение QC Test, което сочи към чип Snapdragon. Qualcomm по-рано заяви, че е разговаряла със Sony за своите чипове в контекста на игрите с Android.

Все още не знаем как ще изглежда окончателният софтуер, но наличието на Android на борда оставя вратата отворена за безкрайни възможности. Основата на проекта Q е стриймингът от PlayStation 5, но с Android като операционна система може да се появят и локални игри, разширена поддръжка на игри в облака и други.

Sony твърди, че Project Q ще се появи по-късно тази година.

Снимка: Sony

Виж още: Употребата на PS VR2 на вашето РС става все по-вероятна

 

Тагове:
Още от Play