Google Maps тества актуализирана цветова палитра за фоновия слой на картата, която несъмнено ще предизвика някои асоциации с Apple Maps. 
Много потребители вече ги направиха: според тях синьото за водата е много по-светло от преди (с някои оттенъци на зелено), а в близост до океан, езера или реки това ще бъде доста забележимо и по-ярко. 
В противоположна посока Google използва по-тъмнозелено (с малко синьо) за природни зони като паркове, гори и др. Пътищата вече са сиви вместо бели и в резултат на това се открояват много повече. За да се постигне тематично единство, магистралите са тъмносиви вместо жълти, което е още една прилика с подхода на Apple. 


Жълтото/бежовото все още се използва; отделянето на този цвят за оживените зони е добра идея. Междувременно тъмната тема изглежда непроменена и продължава да е по-тъмна от Apple Maps. 
Навсякъде в потребителския интерфейс указанията използват много по-тъмен нюанс на зеленото за най-важната информация. Отделно от това повечето промени в цветовете не са драстични. В комбинация с тях обаче Google Maps изглежда доста по-различно от преди.  
В същото време редица потребители докладват, че Google Maps се е сдобил с кратка долна лента Material 3, но без динамичен цвят. Възможно е Google все още да е във фаза на тестване и да промени нещата преди по-широкото пускане. 

Снимки: Google Maps

Виж още: Микрообективът може да осигури на iPhone 16 по-ярък екран или по-дълга батерия