Ако сте си мислили, че MSI Claw ще бъде първият геймърски джобен компютър с Intel Core Ultra, който ще се появи на пазара, грешите. OneXplayer X1 е портативна геймърска система от типа 3 в 1, задвижвана от Intel Core Ultra 7 155H. Възможно ли е тя да открадне вниманието от най-очаквания нов джобен компютър на годината? Малко вероятно, но ще можем да разгледаме добре същия чип, който ще захранва Claw A1M преди официалната му премиера по-късно тази година.

Въпреки че компанията OneXplayer не е чужда на джобните компютри за игри, нито един от нейните модели не се смята за един от най-добрите джобни компютри за игри; X1 обаче има шанс да направи нещо много интересно. Пускането на пазара със същия APU като MSI Claw ще постави X1 под светлината на прожекторите, тъй като чакаме да видим как технологията се справя с типичния за AMD APU подход, възприет от Steam Deck, ROG Ally и Legion Go.

OneXplayer вече е пускал джобни устройства за игри, базирани на Intel, като два от продуктите Mini Pro също са задвижвани от техни чипове. X1 обаче не е традиционният джобен компютър за игри.

Вместо да бъде създаден само за игри, X1 е класифициран като "3 в 1", което означава, че можете да премахнете контролерите, за да се превърне в таблет, или да добавите клавиатура, за да го използвате като мини лаптоп. Въпреки това почти 11-инчовият 120Hz дисплей с 2.5K резолюция също може да се окаже твърде голям за портативни игри, но твърде малък за продуктивност в движение.

В крайна сметка това оставя X1 да изглежда като продукт, който не знае какво е неговото предназначение. Ако бъде оптимизиран правилно, има всички шансове X1 да е много способен и да оправдае прозвището "3 в 1", но не сме сигурни дали пазарът иска или се нуждае от този продукт през 2024 г.

OneXplayer X1 трябва да бъде пуснат на пазара на 16 януари, въпреки че това вероятно ще стане чрез платформа за групово финансиране. Това не означава, че устройството ще бъде доставено веднага. Не е обявена и цена.

Снимка: OneXplayer

Виж още: В Китай роботи вече произвеждат клонирани прасета и животът няма смисъл

Още от Play