Слуховете за нов наследник на Nintendo Switch се носят от известно време, като неотдавнашното изтичане на информация от Nvidia потенциално потвърждава, че захранваната с архитектура Ampere, DLSS-съвместима система наистина е в процес на работа. Самите Nintendo наскоро намекнаха, че все повече мислят за нов хардуер, признавайки, че плавният преход към ново поколение е основен приоритет. Е, нова реклама за работа на Nvidia може да е най-новата улика, че Nintendo подготвя нов хардуер.

Nvidia публикува обява за работа за „Инженер по инструменти за разработчици на игрова конзола“. Наименованието на длъжността до голяма степен казва всичко – успешният кандидат ще проектира „следващото поколение“ графични инструменти, които да помогнат на разработчиците на конзоли да имат лесен достъп и да внедрят технологията и функциите на Nvidia GPU.

Обявата за работа също така споменава, че Nvidia търси онези, които имат умение за „настройка/оптимизация на производителност на ниско ниво на GPU“ с поглед към „да позволи на разработчиците да постигнат по-висока и по-последователна честота на кадрите“.

Разбира се, Switch е единствената конзола на пазара, захранвана от чип на Nvidia (и PS5, и Xbox Series X/S използват AMD SoC), така че наистина има само една компания, която този нов служител може наистина да разработва инструменти за разработчици от „следващо поколение“. Фактът, че максимизирането на производителността на хардуера с евентуално ограничена мощност е голям фокус на рекламата за работа, също така напомня за друга система, подобна на Switch.

Какво мислите вие? Дали това е още една улика, че новият хардуер на Nintendo наистина е напът? Или всичко това е дим без огън?

Снимка: Pikrepo

Виж още: Заместникът на Мъск предвижда посещения на Марс в рамките на следващите 10 години