Една от големите промени, които Nintendo направи с новата OLED ревизия на Switch, е нещо, което може да не усетите, когато за пръв път вземете конзолата в ръцете си. Екранът е изработен от стъкло, а не от пластмаса, както беше при оригиналния Switch и при Switch Lite.

Причината, поради която може да не установите този факт, когато използвате конзолата, е, че Nintendo е поставил много тънък протектор върху стъклото, който не само го пази, а и ще му попречи да се счупи на хиляди опасни парченца, ако някога ударите или изпуснете вашия Switch.

Тези предварително поставени защитни слоеве са доста често срещани при други устройства със стъклени панели като смартфони и таблети (Samsung поставя такива протектори на своите Galaxy S телефони от 2019 г. насам) и компанията посочва, че ако искате, няма проблем да използвате собствен протектор. Той просто ще бъде поставен върху оригиналния защитен слой.

Компанията обаче предупреждава, че при никакви обстоятелства не трябва да отлепяте оригиналната лента от OLED дисплея на вашия нов Switch и дори включва предупреждение в този смисъл в официалната книжка с инструкции, така че се чувствайте предупредени и приятна игра.    

Снимка: Nintendo

Виж още: Сензацията Genshin Impact гони половин милиард долара приходи за 2 месеца

Още от Play