Sony обяви PlayStation Portal за първи път през май по време на последното представяне на новото от PlayStation, а няколко месеца по-късно потвърди, че портативният компютър ще струва 200 долара и ще се появи на пазара на 15 ноември.

Въпреки че първоначалните реакции към PlayStation Portal бяха предимно отрицателни, с критики за цената и ограничената функционалност, изглежда японският пазар вече е харесал базирания на облака джобен компютър.

Според един доклад PlayStation Portal вече е разпродаден в почти всички големи японски магазини за продажба на дребно.

Първият патент за стрийминг джобно устройство е подаден през 2015 г., като Sony работи по PlayStation Portal от много години.

В доклада се посочват добре познати търговци на дребно, като Amazon, Rakuten Book и Yodobashi. Sony също е изчерпала наличностите в официалния си магазин. В момента нито един от тези магазини не приема предварителни поръчки за PlayStation Portal, тъй като търсенето на портативната система изглежда е изключително голямо преди пускането ѝ на пазара следващия месец.

PlayStation Portal бележи завръщането на Sony на пазара на джобни устройства след PS Vita, въпреки че първото не е специализирана игрова конзола. Въпреки това предстоящото издание на PlayStation изглежда се справя добре въпреки този контраст.

Появиха се и предположения, че портативната конзола е била обект на спекуланти, тъй като някои посочиха, че това продължава да бъде сериозен проблем в Япония. По същия начин ограниченото предлагане от страна на Sony може да е основната причина за тези резултати.

Какъвто и да е случаят, японските търговски обекти достигнаха максималния си капацитет един ден след пускането на предварителните поръчки.

Освен в Япония изглежда, че и на американския пазар няма достатъчно бройки от новата джаджа на PlayStation. Преносимият компютър е достигнал до списъка на най-продаваните в Amazon в категорията PS5, като в момента не е достъпен за повече поръчки.

Тъй като тези търговци вече не приемат предварителни поръчки, много собственици на PlayStation може да пропуснат предстоящото издание. Въпреки това броят на предварителните поръчки може да насърчи PlayStation да увеличи доставките с наближаването на пускането на портативната система.

Снимка: Sony

Виж още: Слуховете за бъдещето на Apple Car продължават - ще се появи ли тя все пак?

 

Тагове: