Според слуховете, които се разпространяват онлайн, Sony може би се готви да се завърне на пазара на портативни устройства с нов PlayStation Portable, който ще може да работи с игри за PlayStation 4.

Както беше съобщено във форумите на ResetERA, руският журналист Антон Логвинов, който беше сред първите, потвърдили, че ексклузивите за PlayStation ще се появят на PC още преди години, преди официалното потвърждение, разкри в Telegram, че японската компания работи по нов PSP, способен да играе игри за PlayStation 4. За съжаление стартовата линия се състои само от игри, които са налични и за PC, а следователно и в каталога на Steam Deck, така че има голяма вероятност системата да крие някои изненади, като се има предвид и как търговците на дребно очевидно са скептични към тази портативна система.

Това не е първият път, когато чуваме, че Sony работи по нова система PlayStation Portable. През февруари в Moore's Law is Dead се говореше за нова система, задвижвана от персонализиран APU на AMD, предназначен да поддържа съвместимост с игрите за PS4 и PS5. Макар да има вероятност това да е същата система, за която говори руският журналист Антон Логвинов, така че съвместимостта със заглавия от настоящото поколение или е била запазена в тайна, или може да бъде реализирана по-късно, ако тази система наистина е в процес на разработка.

При огромната популярност на Nintendo Switch и други преносими системи за игри като гореспоменатия Steam Deck не е изключено Sony да реши да се върне на пазара на преносими устройства, особено след пускането на изненадващо успешния PlayStation Portal. Все пак трябва да приемем съществуването на нов PlayStation Portable с известна доза скептицизъм, докато не бъде направено официално съобщение.

Снимка: Pixabay

Виж още: Създадоха супербърза 6G връзка чрез изкривени светлинни лъчи

Още от Play