Слуховете за портативна конзола с марката Xbox отново се разпространяват, но този път те сочат към разкриване на портативна конзола по време на Xbox Games Showcase. Въпреки че последният кръг от "течове" не съдържа информация за спецификациите, ще трябва да изчакате само до 9 юни, за да видите какво всъщност е подготвила Microsoft. Запалените геймъри се надяват на нещо, което да предизвика Steam Deck, а не да съперничи на PlayStation Portal като устройство за стрийминг.

eXtas1s, известен източник и YouTube потребител, твърди, че по време на Games Showcase ще бъде представен тийзър на Xbox Portable. Отново повтаряме - все още не разполагаме с нищо друго освен с разкриването на съществуването му и няма гаранция, че по време на събитието ще чуем нещо за спецификациите и възможностите на портативната система. Въпреки това може да разберем дали ще бъде миниатюрна Series S, устройство за стрийминг, базирано на Android, или нещо съвсем ново. Ентусиастите се надяват на последното, но напълно разбираме привлекателността на възможността да се използват технологиите на конзолите от настоящото поколение в движение.

Повечето от най-добрите портативни компютри за игри в момента освен Switch са преносими компютри. Теоретично портативната конзола Xbox би могла отново да разпали конкуренцията на сцената на портативните конзоли, тъй като Nintendo е едноличен лидер там, откакто PS Vita беше победена. Да, PlayStation Portal технически е наследник, но мнозина смятат, че дистанционната игра не е подходящ отговор на проблема с портативните устройства в индустрията.

Изглежда, че напоследък сме разглезени от сцената на преносимите компютри. Не само че имаме чисто нов Asus ROG Ally, но и Zotac Zone е на път да се пребори със Steam Deck OLED. Ентусиастите на тема "портативни конзоли" вероятно ще могат да се сдобият и с Nintendo Switch 2, но същевременно играчите на Xbox и PS5 са пренебрегнати, що се отнася до мобилния гейминг. Разбира се, PlayStation Portal е поне опит в тази насока, но феновете заслужават повече функции отвъд стрийминга.

Минимумът е Microsoft да направи джобно устройство, което не изисква конзола от серия X или S. Хипотетичният Xbox Portable трябва да може да стартира игри на място, а не да използва облака, тъй като вече имаме устройства като Razer Edge и Logitech G Cloud, които осигуряват тази функционалност. В идеалния случай искаме Microsoft да се насочи към нещо по-амбициозно, тъй като създаването на нещо с функции, които се простират отвъд облака, би могло да послужи като голямо хардуерно възраждане.

Снимка: Unsplash

Виж още: Този гигантски динозавър, наречен Разрушителя, е един от най-големите, бродили по земята

 

Тагове:
Още от Play