Малко вероятно е Nintendo Switch 2 да бъде по-мощен от Steam Deck, да не говорим за най-слабата конзола от сегашното поколение - Xbox Series S, но това няма да има голямо значение по няколко причини.

В неотдавнашна видео дискусия, споделена от Digital Foundry, се подчертава как това, че не е толкова мощна, колкото другите системи от сегашното поколение и портативната система на Valve, няма да има голямо значение като цяло, тъй като следващата конзола на Nintendo ще получи портове, съобразени с нейните спецификации, които ще включват поддръжка на NVIDIA DLSS, която ще позволи на системата да рендира игри с ниска резолюция и все пак те да изглеждат добре. За сравнение трябва да погледнем какво беше постигнато с оригиналния Switch, който получи портове на игри, които никой не смяташе за възможни, като например The Witcher 3: Wild Hunt. Същото вероятно ще се случи и при Nintendo Switch 2.

По-подробно за производителността, макар че производителността на Nintendo Switch 2 трябва да е в рамките на системата от последно поколение, CPU и GPU на конзолата са по-напред от тези на конзолите PlayStation 4 и Xbox One, така че те могат да позволят на системата да надмине теглото си в зависимост от играта и да постигне по-добри резултати от Steam Deck. В крайна сметка, тъй като принадлежат на много различни архитектури, прякото сравнение е трудно и мощността на конзолата може да се използва по различен начин за постигане на сходни, ако не и по-добри резултати. Една от областите, в които конзолата на Nintendo може да има предимство пред Steam Deck, е батерията за осигуряване на по-добро потребителско изживяване.

Nintendo Switch 2 все още не е разкрит официално, а според слуховете ще бъде пуснат на пазара през следващата година.

Снимка: Unsplash

Виж още: Най-голямата триизмерна карта на Вселената разкрива идеи за нова теория на физиката (ВИДЕО)

Тагове: