Шефът на Steam и Valve Гейб Нюъл е в Нова Зеландия от началото на коронавирус пандемията през март, където уплътнява времето си с различни начинания, включително безплатен концерт с жива музика, с който благодари на страната за топлото посрещане. Нюъл обаче намира време и за сериозни изказвания, с последното от които направо разпалва конзолното съперничество между Sony и Microsoft.

Въпреки че официално неговата компания няма фаворит в новите конзолни войни, Нюъл има интересен отговор на въпроса, коя от двете предстоящи конзоли би препоръчал.   

„Xbox Series X“, казва той, без изобщо да се замисли. „Тя е по-добра просто защото е по-добра. Нямам предпочитания в тази надпревара и очевидно голямата част от нашите проекти се създават на компютри, но от двете определено бих избрал Xbox Series X.“

Имайки предвид, че с всяко поколение конзолите заприличват все повече на компютри и ексклузивите стават все по-редки, съперничеството между платформите изглежда морално остаряло. Може би Нюъл просто е отегчен и иска да разпали огъня.

Самата Valve има връзки както със Sony, така и с Microsoft, като американската компания вече пусна доста свои ексклузиви в Steam. Осен това Xbox Series X като архитектура прилича повече на РС, така че ако Нюъл има предпочитания, изборът му изглежда логичен. 

Снимка: Flickr

Виж още: Star Wars: Galaxy's Edge показва любимата ви далечна галактика през VR шлема (ВИДЕО)

 

Тагове: