ILMxLAB обяви нова VR игра от вселената на Star Wars за Oculus Quest. Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge ще излезе по-късно тази година и ще бъде ново екшън-приключенско изживяване във виртуална реалност. Освен това ILMxLAB сподели трейлъра за премиерата на играта, който можете да намерите по-долу.

Разположена между събитията от Star Wars: The Last Jedi и Star Wars: The Rise of Skywalker на планетата Бату, Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge ни отвежда до Black Spire Outpost от Star Wars: Galaxy’s Edge - тематична зона, вдъхновена от франчайза Star Wars, разположена в парка Дисниленд в Анахайм, Калифорния, и този във Флорида. Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge ще позволи на феновете на Star Wars и VR геймърите да изследват галактиката на Star Wars както никога досега чрез изцяло нови интерактивни приключения.

Както екипът отбелязва в пост по случай анонса, Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge ще включва множество стилове на игра и настройки на трудност, за да привлече голямо разнообразие от играчи.

„Вашият герой е техник за ремонт на дроиди. След катастрофа при кацане на Бату в резултат на пиратска атака вие бързо ще бъдете увлечени в грандиозно приключение в покрайнините на Black Spire Outpost. Ще се окажете транспортирани до други места и епохи в галактиката и ще участвате в епични истории.“

Така поне от казаното по-горе изглежда, че Star Wars: Galaxy's Edge няма да е пасивно изживяване, а вместо това ще има някаква форма на игра и интерактивност - или поне това твърдят Oculus и ILMxLAB.

Вижте видеото и се убедете сами.

Снимка: Disney

Виж още: PlayStation 5 е тук! (ВИДЕО)

 

Тагове: