Игрите за Xbox идват скоро на екрана на телевизора, потвърдиха от Microsoft.

Microsoft обяви сделка със Samsung за предоставяне на приложението Xbox на умните телевизори на компанията в края на месеца, за да можете да играете игри Game Pass Ultimate с поддръжка на облак без конзола.

Microsoft заяви, че Xbox игрите на телевизорите на Samsung ще бъде безпроблемно изживяване, подобно на използването на всяко друго приложение за стрийминг на вашия телевизор. Това също означава, че можете да играете Fortnite чрез Xbox Cloud Gaming безплатно и без абонамент на вашия телевизор.

Приложението Xbox ще бъде достъпно за телевизорите Samsung на 30 юни. Можете да го стартирате от новия Gaming Hub на Samsung и оттам да свържете вашия Bluetooth контролер, да влезете в акаунта си в Game Pass Ultimate и да започнете да играете. Съвместимите контролери включват Xbox Wireless контролер, Xbox Adaptive контролер, Elite Series 2 контролер и DualSense контролер на Sony.

Това е важен етап за геймърските амбиции на Microsoft, които се въртят около достигането на възможно най-много играчи на възможно най-много устройства. Microsoft добави, че първо въвежда приложението Xbox на Samsung Smart TV и намерението му е да „проучи“ други телевизионни партньорства в бъдеще.

Гигантът направи редица съобщения, свързани с Xbox, днес, включително позволи на абонатите на Game Pass да внесат свои собствени игри в Xbox Cloud Gaming по-късно през 2022 г.

Снимка: Xbox

Виж още: Amazon пускат в продажба PS5 и Xbox Series X, но ще ви е нужна покана

 

Още от Play