Както беше обявено по-рано този месец от Blizzard, Diablo IV вече е налична за поръчка в Steam с оферта от 25% отстъпка, която ще продължи до следващия вторник.

Веднага обаче става ясно, че играта е бомбардирана с негативни ревюта. Вече са изпратени 363 потребителски отзива, много от които показват, че са били публикувани, когато потребителите са играли само 10 или 20 минути. Текущият среден потребителски рейтинг е 58%.

Нещо повече, няколко рецензии всъщност не предоставят никаква задълбочена критика на Diablo IV. Напротив, те явно са измислени с цел отрицателна оценка. Две от най-високо поставените ревюта просто казват:

"Знам, че Blizzard търпи много омраза, но лично аз не мисля, че получава достатъчно."

Други са направо обиди (с точната им формулировка, цензурирана от автоматичния филтър на Steam, въпреки че са лесно забележими).

Изглежда, че част от общността на Steam е решена да повтори това, което се случи с Overwatch 2, която беше толкова силно бомбардирана с негативни мнения, че превърна играта в най-ниско оцененото заглавие на Steam (само 10% положителни отзиви) за известно време. Имаше действителни причини да се ядосваме за Overwatch 2, тъй като Blizzard наистина се изложи, когато отхвърли първоначално обещания PvE режим.

От друга страна, докато Diablo IV предостави разочароващ първи сезон на онлайн услуга, основната игра всъщност е страхотна, както се вижда от огромния критичен и търговски успех.

Играта вероятно щеше да получи подобен негативен прием в Steam, независимо от качеството на първия сезон. В края на краищата това са първите игри на Blizzard, стартирани на платформата на Steam, и гласовито малцинство от общността на Steam отдавна негодува на компаниите за игри, които се опитват да наложат свои собствени платформи. Често, когато игрите най-накрая се появят в най-популярния магазин за компютри, след като са дебютирали другаде, те получават бомбардировка с лоши ревюта. Разбира се, смесените отзиви не означават непременно ниска популярност на платформата, както се вижда от франчайза Call of Duty на Activision.

Вчерашната актуализация на Diablo IV 1.2 също отбеляза началото на втория сезон на услугата на играта, наречен Season of Blood. Има нова линия от мисии, чисто нови вампирски сили, нови босове в края на играта, ново сезонно събитие Blood Harvest и още.

Diablo IV вероятно ще бъде представена на видно място на BlizzCon 2023. Събитието на общността на феновете на компанията се завръща лично в началото на ноември в конгресния център на Анахайм след годините на пандемията.

Снимка: Blizzard

Виж още: Adobe показа рокля, чиито десени можете да ъпдейтвате в реално време

 

Тагове: