Чувствали ли сте някога, че преживяването ви в популярната поредица Assassin's Creed не е достатъчно лично? Може би не, но Ubisoft залага на това, че все пак ще искате да опитате. Компанията си партнира с OWO, за да пусне на пазара тениска с тактилна обратна връзка от изданието Assassin's Creed Mirage. Облечете я и ще усетите паркур, удари и "ексклузивни усещания, които не сте изпитвали досега" - да, наистина. По всичко личи, че може да искате да затворите вратата, докато играете.

Тениската на OWO включва тактилни точки на гърдите, стомаха, долната част на гърба и ръцете. Трикът е алгоритъм, който регулира девет параметъра на вълните, за да симулира взаимодействия, вариращи от вятър до кинжал. Можете да използвате мобилно приложение, за да калибрирате усещанията в конкретни игри или да ги замените със свои собствени. Съвместимите игри често разчитат на модове (като Fortnite и Beat Saber), но вече има и шепа игри с вградена поддръжка като Crisis Brigade 2 Reloaded и Drone War. Това е първото голямо сътрудничество в тази област.

Подробности за цените и датата на пускане на пазара тепърва предстоят, но тактилното облекло ще работи с PS4, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S и PC. Играта ще бъде пусната на пазара на 12 октомври, а тениската на OWO ще включва код за играта. Тениската Founder Edition на OWO се продаваше за 499 евро (560 долара), но тя също беше част от партида от 2000 бройки и не е задължително да отразява крайната цена.

Носимите тактилни устройства за игри не са нещо ново, но те обикновено са експериментални. Вижте като пример костюма за синестезия Rez Infinite на Sony от 2017 г. Сътрудничеството с Assassin's Creed няма непременно да въведе тази технология в масовия потребител, но се появява точно в момента, когато на пазара излиза следващото поколение шлемове за смесена реалност. Не се изненадвайте, ако хаптиката набере популярност, тъй като потапянето става все по-важно в AR и VR игрите.

Снимка: Ubisoft

Виж още: С мръсна газ се задава римейк на легендарната Need for Speed: Most Wanted