Sony най-накрая разкри какви игри абонатите на PlayStation Plus могат да очакват да играят, когато пристигне обновяването на услугата.

Както е посочено подробно в блога на PlayStation, Sony въвежда редица нови игри в каталога на PlayStation Plus, което ще комбинира PlayStation Plus и PlayStation Now в една услуга с множество нива. Тези нива са разпределени в PlayStation Plus като Essential, Extra и Premium, като всяко ниво предлага различни предимства и достъп до различни игри.

Обновената услуга включва редица класически игри от оригиналния PlayStation, PSP и PS2, както и PS3 чрез стрийминг в облак. Sony споделя, че някои от класическите игри, които се добавят към услугата, са достъпни за закупуване отделно и са достъпни за изтегляне и игра на вашия PS4 или PS5, без да се абонирате, ако вече сте ги закупили чрез дигиталните магазини на PlayStation или PS Vita.

Някои от класическите игри се подобряват допълнително, с по-добра разделителна способност или честота на кадрите в сравнение с оригиналното изживяване. Някои игри също имат нови менюта, което позволява по-добра поддръжка за сейвове. Ето пълния списък с класически игри за PlayStation, PS2 и PSP:

Ape Escape
Hot Shots Golf
I.Q. Intelligent Qube
Jumping Flash!
Syphon Filter
Super Stardust Portable
Mr. Driller
Tekken 2
Worms World Party
Worms Armageddon

Ето и ремастерираните игри:

Ape Escape 2
Arc The Lad: Twilight of the Spirits
Dark Cloud
Dark Cloud 2
FantaVision
Hot Shots Tennis
Jak II
Jak 3
Jak X: Combat Racing
Jak and Daxter: The Precursor Legacy
Rogue Galaxy
Siren
Wild Arms 3

Sony отбелязва, че повече игри ще се добавят на месечна база, въпреки че броят на добавените класически заглавия ще варира в зависимост от месеца. Sony също така разкри, че абонатите на PlayStation Plus Extra и Premium ще получат достъп до Ubisoft+ Classics без допълнителни разходи, като през годината се добавят още игри.

Има и библиотека от игри за PS4 и PS5, включително редица заглавия от PlayStation Studios. Assassin's Creed Valhalla, God of War, Returnal, Horizon Zero Dawn, Until Dawn и други, които са достъпни за PS4 и PS5 играчи на двете по-високи нива.

Премиум абонатите също получават достъп до демо версии на избрани игри, включително Horizon Forbidden West. Те също така ще получат игри за PS3 чрез стрийминг в облака, въпреки че броят на заглавията е намален от предлаганото от PlayStation Now вероятно поради проблеми с лицензирането.

Снимка: Sony

Виж още: Xbox на USB стик може да е сигнал за безконзолно бъдеще