Sony пусна PlayStation Wrap-Up: своята годишна статистическа програма, позволяваща на играчите да преглеждат личната си игрова статистика и акценти от годината.

Потребителите на PS4 и PS5 ще могат да имат достъп и да споделят своята 2022 Wrap-Up до 13 януари, позволявайки на другите да видят броя на спечелените трофеи, изиграни игри и други статистики и факти. Сред числата има интересни моменти, събрани от глобалната база на PlayStation. Едно от тях е кое заглавие за PS1 от ниво PS Plus Premium е било най-играно през 2022 г. и това се оказва вдъхновената от едноименната анимация класическата филмова игра Toy Story 2: Buzz Lightyear to the Rescue.

Toy Story 2 изглежда е събудила някои мили спомени. Платформерът се появи на оригиналната PlayStation през ноември 1999 г., както и на N64, PC и Mac, с версия на Dreamcast година по-късно. Въпреки че свръзаната с филма игра не се хареса на критиците, тя остави впечатление на редовните играчи, които се радваха на нейната ярка графика, готин геймплей и убийствен саундтрак. Сериозно, слушайте OST на играта, ако можете - заслужава си.

Зад носталгията по Toy Story 2 като втората най-популярна класика за PS1 на PS Plus Premium тази година стои Tekken 2 на Bandai Namco. Междувременно най-играната игра в класическата част на Premium е Mafia: Definitive Edition, която е точно пред God of War 3 Remastered.

В нивото PS Plus Extra на предложенията за абонамент на Sony има незабавен фаворит. Любимата независима игра, за която от известно време изглежда, че никой не може да спре да говори - Stray, - е най-играната игра в целия каталог на това ниво, която застава пред конкуренти като Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Ghost of Tsushima, Assassin's Creed Valhalla и Red Dead Redemption 2.

Сред най-играните игри за най-ниското ниво - PS Plus Essential - са все спортни заглавия: UFC 4 и Dirt 5, като FIFA 22 взема короната.

Снимка: Unsplash

Виж още: PS4 емулаторът fpPS4 вече подкарва над 40 игри

 

Още от Play