Последно за fpPS4 се заговори преди около месец. Оттогава разработчикът Red-Prig предостави актуализации на емулатора на PS4, който бавно, но сигурно се превръща в „най-добрия“ емулатор на конзолата. Бяха споделени обещаващи новини, като наскоро едно 3D заглавие най-накрая достигна етап „в играта“.

Не се вълнувайте твърде много, защото в момента е много рано за PS4 емулатори и все още има много малко заглавия за реална игра. Въпреки това досега е потвърдено, че 41 игри могат да се играят на fpPS4, което е доста добър брой.

fpPS4 е PS4 емулатор за Windows x64 или по-конкретно „PS4 съвместим слой (емулатор) на Free Pascal“. Според разработчика този проект е направен за забавление и е в начален етап.

FpPS4 вече подкарва някои комерсиални игри. Списъкът за съвместимост сега показва 41 игри като „възможни за игра“ (28 комерсиални игри, 13 homebrew игри) и още 20, които отиват „в игра“ (което в този момент означава, че стартират, но най-вероятно имат проблеми с пълноценното изиграване на играта). Игрите, които могат да се играят, включват Sonic Mania, Super Meat Boy, Undertale, 10 Second Ninja X, Uncanny Valley, Asdivine hearts и Shutshimi. Все пак ще ви е необходим приличен графичен процесор, за да получите стабилно и високо възпроизвеждане на кадри.

Ясно е, че на този етап емулаторът е способен да изпълнява 2D игри за PS4, но все още има проблеми с 3D функционалността. Въпреки това Dino Dini's Kick Off Revival, която е 3D игра, вече е категоризирана като „вътрешна игра“. Както ще видите във видеото по-долу, това е страхотно от гледна точка на техническите постижения, но все още не е в състояние за реална игра.

Снимка: Unsplash

Виж още: Не очаквайте PlayStation 6 преди 2027 г.

 

Още от Play