Microsoft се зарече да представи Call of Duty на платформата на Nintendo и да продължи да предлага серията на конзолите на японския гигант в продължение на 10 години, ако придобиването на Activision Blizzard се осъществи. Фил Спенсър, главен изпълнителен директор на Microsoft Gaming, обяви ангажимента на компанията в Twitter, добавяйки, че „Microsoft се ангажира да помогне за предоставянето на повече игри на повече хора, както и да решат, че искат да играят“.

По-рано Спенсър каза по време на интервю, че компанията възнамерява да третира Call of Duty като Minecraft, който е наличен на различни платформи, и че той би „се радвал да види [играта]“ на Switch. 10-годишен ангажимент потенциално означава, че франчайзът ще бъде пуснат и за наследниците на актуалния Switch.

Освен това Спенсър обяви в Twitter, че Microsoft ще продължи да предлага CoD в Steam заедно с Xbox след приключване на сделката. Както казва The New York Times, това съобщение може да бъде ход за омилостивяване на Федералната търговска комисия и за привличане на регулаторите на тяхна страна. Изданието казва, че се очаква FTC да обсъди придобиването на закрито заседание в четвъртък, където агенцията ще реши дали да предприеме стъпки за блокиране на сделката.

Неотдавнашен доклад на Politico твърди, че Microsoft не е успяла да убеди служителите на FTC, преглеждащи придобиването, с аргументите си и че комисията вероятно ще заведе антитръстов иск, за да го блокира още този месец. Съобщава се, че FTC е загрижен, че покупката ще даде на Microsoft несправедливо предимство и че ще намали конкуренцията на пазара.

В мнение, написано за The Wall Street Journal, президентът на Microsoft Брад Смит защити придобиването и твърди, че е добро за геймърите. Решението на FTC за блокиране на сделката „би било огромна грешка“, каза той, и вместо това би навредило на конкуренцията в индустрията. Смит каза още, че Microsoft е предложила на Sony, която най-силно изразява несъгласие на сливането, 10-годишен договор, гарантиращ, че всички нови издания на CoD ще бъдат налични на PlayStation в същия ден, в който излязат за Xbox.

„Отворени сме да предоставим същия ангажимент на други платформи и да го направим законно приложим от регулаторите в САЩ, Обединеното кралство и Европейския съюз“, пише той. Остава да видим дали тези усилия са достатъчни, за да уверят регулаторите, че покупката няма да навреди на индустрията.

Снимка: Activision Blizzard

Виж още: Сан Франциско одобри използването на роботи от полицията като крайна мярка

 

Тагове:
Още от Play