Activision твърди, че е планирала следващите четири години за игрите от серията Call of Duty, като заглавията вече са предвидени до 2027 г. Издателят ще пусне следващото си голямо заглавие на 10 ноември като Modern Warfare III. То ще бъде продължение на историята от Modern Warfare II и разтърсва франчайза, тъй като досега никога не е имало продължения на игри едно след друго. Това е само част от планирането, което се извършва в шутър серията в наши дни.

Това в немалка степен се дължи на два огромни фактора, които се въртят около Call of Duty като игра. Първо, Call of Duty като поредица съществува вече две десетилетия и цялото това време и опит със сигурност са се отплатили в подобряването на следващите заглавия. Второ, в момента по франчайза Call of Duty работят над 3000 разработчици, а това е много талант, който може да се разпредели между настоящите и бъдещите проекти.

Activision очевидно не споделя много информация за предстоящите си игри отвъд Modern Warfare III, но има някои неща, които издателят казва и които вероятно ще предизвикат вълнение. В интервю за GamesBeat президентът на Activision Роб Костич се спира на различни подробности около франчайза Call of Duty. В допълнение към обсъждането на успешната 20-годишна история на Call of Duty Костич излага причините, поради които според него франчайзът е успял да оцелее толкова дълго.

Всичко се свежда до това, че трябва да се поддържа свежест и да се предпазят играчите от преумора. Костич също така предполага, че най-добрите дни на Call of Duty са пред нея.

"За мен това, което е наистина невероятно през тези 20 години, е, като гледам - всъщност, когато гледам напред от мястото, където сме днес, мисля, че възможностите ни пред нас са по-големи от всичко, което сме имали преди нас", казва Костич. Той продължава, като казва, че за това, върху което работят в момента, имат планирани игри чак до 2027 г. Освен това той казва, че студията са правили игри със сюжет както в бъдещето и игри в миналото и той смята, че са постигнали баланс и са намерили средното положение за това, което ще накара играчите да се ангажират.

Това е вълнуващо време да бъдеш фен на Call of Duty. В момента Activision провежда и годишното си представяне на CODNext, в което ще даде подробна информация за това, което предстои да се случи през следващата година.

Снимка: Unsplash

Виж още: Защо падат сателитите на SpaceX?

 

Тагове:
Още от Play