Твърди се, че римейкът от Naughty Dog, за който много се говори, но все още не е обявен, на The Last of Us за PlayStation 5 ще стартира преди края на тази година.

Слухът за римейк на PlayStation 5 за The Last of Us за първи път се появи през април 2021 г., когато Bloomberg съобщи, че проектът първоначално е бил в процес на работа в базираната в Сан Диего Visual Arts Service Group, преди Naughty Dog да бъде помолено да поеме управлението. Допълнителни доказателства за съществуването на проекта се появиха по-рано тази година, когато член на екипа за качество на Naughty Dog посочи „необявен римейк“ в автобиографията си – препратка, която след това беше премахната.

И все пак, докато все още няма официална информация за римейка на Last of Us, слуховете за проекта продължават да се въртят, като наблюдателният репортер на GamesBeat Джеф Гръб сега твърди, че е насрочен за пускане през 2022 г.

„Продължавам да чувам, че излиза тази година“, казва Гръб за римейка по време на последния епизод на Kinda Funny Gamescast, като отбелязва, че е „доста уверен“, че играта ще се появи този „празничен сезон“.

Твърдението на Гръб последва подобен доклад на надеждния с вътрешната си информация Том Хендерсън през януари, който каза, че „чул от множество хора сега“, че проектът за PS5 е „почти завършен и може да бъде пуснат през втората половина на 2022 г.“.

Извън широко разпространения слух за римейк на PS5, Naughty Dog потвърди, че все още работи върху дългоочаквания мултиплейър компонент за The Last of Us 2, а разработчикът също така участва в телевизионната адаптация на HBO на сериала, която в момента се стреми да направи премиера догодина.

Снимка: Sony

Виж още: Това са PlayStation Plus класиките, които PS5 и PS4 абонатите ще могат да играят

 

 

Тагове: