Когато на пазара излезе нова конзола, промените обикновено са малки: достатъчно, за да впечатляват, но не и да спрат дъха ни. Ето защо понякога трябва да сравните модерна конзола с нейния ретро предшественик, за да разберете колко много са пораснали игрите – понякога буквално.  

Навремето Nintendo 64 предизвика противоречиви реакция заради това, че продължи да използва касетки като носител, но макар капацитетът им да е по-голям от тези за SNES, целият каталог за Nintendo 64 може да се побере на една единствена карта с игра за Nintendo Switch.

Докато максималният обем на една касетка за Nintendo 64 е 64 МВ (макар много от игрите да са доста по-малки), най-голямата дискета за Nintendo Switch е 32 GB. Пълният каталог за Nintendo 64 се състои от само 388 игри, които общо заемат едва 24.83 GB. С други думи пълната Nintendo 64 библиотека спокойно може да се помести на една касетка с игра за Nintendo Switch. Нещо повече, някои отделни игри за Switch като L.A. Noire, The Witcher 3 и NBA 2K20 сами по себе си са по-големи от цялата библиотека Nintendo 64.

В същото време размерите на игрите за Nintendo Switch са най-малки в това конзолно поколение. На Xbox One Gears of War 4 заема над 120 GB след ъпдейтите, докато в момента Modern Warfare изисква 185 GB.

Виж още: Ето така ще стартира лъскавият ви нов Xbox Series X (ВИДЕО)