Когато подлагате геймърската си платформа на изпитание с най-новото издание на ААА игра, е добре да следите как се справят компонентите ви. Има няколко начина да направите това: можете да посетите Task Manager или да инсталирате приложение на трета страна като Nvidia GeForce Experience. Сега имате още по-голям избор, тъй като Microsoft добави няколко полезни уиджета в Windows 11, които позволяват точно това.

Преходът към Windows 11 не бе безпроблемен за компютърните геймъри и това е меко казано. Най-запалените фенове, които преминаха към най-новата операционна система на Microsoft, преживяха актуализация на Windows 11, която замрази процесорите на AMD, и актуализация на Windows 11 22H2, която доведе до лоша производителност на графичните процесори. Не е готино от страна на Microsoft, нали?

Но софтуерният гигант иска да компенсира геймърите и Dev Home му помага да направи това. Новото приложение за разработчици с отворен код предостави на Windows 11 множество нови уиджети, включително някои елегантни, които отчитат скоростта и натоварването на вашия процесор, както и скоростта и температурата на вашата графична карта. Все пак не искате новата ви лъскава машина да прегрее, нали? А ако имате късмета да притежавате няколко графични процесора, има джаджа, която ви позволява да превключвате между различни графични карти по желание.

Разбира се, ако искате да се възползвате от тези уиджети, ще трябва да изтеглите приложението Dev Home Preview от Microsoft Store. Те са придружени от една забележка: тъй като Dev Home е само на етап предварителен преглед, уиджетите са нестабилни и могат да не реагират или дори да изчезнат напълно от дъската.

Тъй като Microsoft възнамерява да привлече геймърите в лоното на Windows 11 и въвежда нови функции, за да направи това привлекателна опция, все повече от нас вероятно сериозно обмислят ъпгрейд.

Снимка: Unsplash

Виж още: Швеция направи първата постоянна пътна настилка за зареждане на е-коли в движение

 

Тагове:
Още от Play