През последните две години продължаващата пандемия наложи някои нови тенденции и една от най-популярните е провеждането на работни срещи онлайн. Хиляди корпорации, администрации и организации възприеха този подход, но популярността му стана причината за поява на ново явление. Оказа се, че уязвимост в една от най-често използваните програми - Zoom - позволява на непознати да се присъединяват към видеосрещите и да ги провалят чрез провокативно съдържание. Zoombombing стана любим на хакери, тролове и онези, които просто искат да се забавляват на чужд гръб. Поредната жертва стана среща на италианския Сенат, в която се появи неофициална порнография от Final Fantasy VII. В семинара, озаглавен „Към прозрачна държавна служба“, участваха много високопоставени лица, сред които и лауреатът на Нобелова награда за физика Джорджо Паризи. 

Всичко вървяло добре, докато потребител на име Алекс Спенс не се присъединил към чата и на споделен екрана показал неофициална CGI порнография на Тифа Локхарт от Final Fantasy VII.

 

В крайна сметка след викове „Сексуален престъпник“ и „О, боже!“, потребителят бил премахнат.

Според ANSA Politics сенаторът Мария Лора Мантовани, която организирала събитието, е съобщила за инцидента на полицията и изрази надежда, че виновникът ще бъде порицан.

Мантовани е член на популистката партия M5S (Движение пет звезди) - партия, която по ирония на съдбата поддържа положителното въздействие на интернет като своя ключова идеология. В момента не е ясно кой стои зад кибератаката и каква е била целта ѝ.

Инцидентът, разбира се, беше премахнат от официалния канал на събитието, но бързо стана вирусен в социалните медии. Можете да го намерите и в момента, но внимавайте - все пак това е NSFW съдържание, както очевидно може да си представите.

Снимка: EA/FrancescoDonald)

Виж ощеЗабавят Final Fantasy XVI с половин година заради пандемията (ВИДЕО)