Миналата година Square Enix обяви Final Fantasy XVI за следващата глава в дългогодишната RPG поредица, обещавайки повече информация към края на 2021 г. Сега обаче изглежда, че както анонсът на Final Fantasy XVI, така и самата премиера на играта са отложени.

Новината обяви продуцентът Final Fantasy XVI Наоки Йошида в Twitter, който обвини за забавянето продължаващата коронавирус пандемия. Square Enix позволи на своите дъщерни студиа и партньори да работят от къщи заради продължаващата пандемия, но това неминуемо се отрази на работния календар. Трудната комуникация с офиса в Токио и забавянето на някои подизпълнители са причина Final Fantasy XVI да изостава повече от планираното. Първоначално Final Fantasy XVI бе предвиден като PS5 ексклузив със средновековна атмосфера за разлика от научнофантастичната среда на скорошните части. Сега обаче екипът е загубил много време, за да изучи особеностите на новата конзола на Sony.

Към момента е акцентирано върху графиката, анимациите, графичната оптимизация и прецизирането на битките. Ако всичко върви по план, Square Еnix възнамерява да обяви официално параметрите на играта през пролетта на 2022 г., а премиерата да последва през есента.  

Снимка: Square Enix

Виж още: Nintendo DS е конзолата, която геймърите най-много искат да видят в модерен вариант