През юни Sony обяви, че е започнала вътрешни тестове за стрийминг на игри за PlayStation 5 от облака. Сега изглежда, че това тестване е започнало извън централата на Sony, тъй като редица хора са получили покани да изпробват стрийминг на PS5 игри от облака.

The Verge съобщава, че хората, които са получили такива покани, са могли да стриймват тези игри в различни резолюции - до 2160p. Изданието добавя, че ако хората вече са имали облачни запаметявания на игрите за PS5, които са стриймвали, те са можели да използват тези запаметявания автоматично.

В момента изборът на игри за PS5 за този публичен бета-тест е доста ограничен. Потребител с прякор ArashiGames във форумите на ResetEra твърди, че настоящият списък с игри включва:

God of War: Ragnarok
Horizon: Forbidden West
Fortnite
Fall Guys
Destiny 2
Returnal
Demon's Souls
Death Stranding
Sackboy A Big Adventure
Destruction All Stars
Fall Guys
Demon Slayer (game trial)
Resident Evil 8 (game trial)

Вероятно към списъка ще бъдат добавени още игри за PS5 през следващите седмици и месеци, преди функцията да бъде пусната официално.

Членовете на PlayStation Plus Premium вече могат да стриймват стотици по-стари игри за PS3 и PS4 на своя PS5, както и на своя компютър с Windows. Засега Sony не е посочила дали добавянето на PS5 игри в нейната стрийминг услуга ще бъде разширено и за платформата Windows, както и за конзолата PlayStation 5.

Припомняме, че през 2012 г. Sony придоби услугата за стрийминг на игри Gaikai и използва нейната технология, за да пусне през 2014 г. своя собствена услуга за стрийминг на по-стари игри.

Дори с целия този опит главният изпълнителен директор на Sony Кеничиро Йошида беше цитиран в неотдавнашно интервю, че геймингът в облака все още е технически "много труден" за изпълнение и че все още има "предизвикателства пред гейминга в облака". Ще трябва да видим дали това ново усилие за стрийминг на игри за PS5 ще срещне по-голям успех.

Снимка: Unsplash

Виж още: Каква операционна система се използва в Космоса?

 

Още от Play