Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Радваме се, че за поредна година сме медиен партньор на световноизвестните награди за дизайн - A’ Design Award. Нашата медия ви запознава периодично със самите награди, напредъка около регистрациите и подробностите за конкурса, в който вземат участие хиляди дизайнери от цял свят. В крайна сметка ще се радваме, ако някой от вас, подобно на нашия съгражданин, дизайнера Ерол Ердинчев, успее да грабне награда в някоя от категориите. Организираният и провеждащият се вече цели 12 поредни години в Италия конкурс обхваща широк спектър от дизайнерски области, а участниците се оценяват и анонимно се претеглят от влиятелно жури съставено от известни учени, изтъкнати членове на пресата и утвърдени професионалисти, сред които и българи. Наградата за дизайн носи не само слава и популярност, но и допълнителни бизнес възможности, публичност и международно признание.

Каним ви отново да участвате в конкурса. Това можете да направите на следния адрес

Самите регистрации се правят тук: РЕГИСТРАЦИЯ

Малко по-надолу ще ви представим и 20 много интересни наградени дизайнерски решения през годините, а сега ето накратко и малко любопитна статистика за самия конкурс: за сезон 2020–2021 бяха обявени 2094 победителя от 108 държави в 104 различни дизайнерски дисциплини! Записванията бяха внимателно оценявани от международно влиятелно жури, съставено от утвърдени учени, изтъкнати членове на пресата, професионалисти в областта на креативния дизайн и опитни предприемачи, които посвещаваха много внимание на детайлите, докато гласуваха всяко участие. Резултатите от конкурса за дизайн се обявяват всяка година на 15 април, като има пет различни нива: платинено, златно, сребърно, бронзово и желязно.

Ето и актуалните и любопитни статистически факти за A’ Design Award в числа

2 500 000 000 + импресии

138 932 825 посещения

156 647 регистрации

55 918 качени проекта

14 556 наградени проекта

1800 сайта

750 гости на гала церемонията

180 националности

212 съдии

122 категории

100 медийни партньори

40 езика

12 години

И още малко за самата награда

Лауреатите на A' Design Award & Competition получават слава, престиж, признание, достоверност, публичност и международна осведоменост в допълнение към изчерпателен и обширен комплект екстри за победителите, който включва всичко, което евентуално би трябвало, за да продължите ефекта от успеха си. Комплектът „Победители в дизайна“ се нарича „Награда за дизайн“ и включва 3D принтиран метален трофей в черна луксозна кутия, годишник в цифров и принт вариант, отпечатан сертификат за дизайн в метална рамка, наръчник за победителите, който ви помага да извлечете повече от статута си на награден, безплатна покана за галавечер за двама души на церемонията по награждаване, безплатно участие и разпределение на място в изложбата на победителите (онлайн и физическо изложение в Италия), безплатен списък с продажби в SaloneDelDesigner, безплатно използване на услугите на DesignMediator, включване в BuySellDesign Network, безплатен абонамент за listof.net, безплатно листване в DesignMegaStore, достъп до Design Business Calculator, гарантирано публикуване чрез IDNN и DXGN Networks до 100+ списания, включително Design Interviews & DM Design Magazine, подготовка и разпространение на съобщения за пресата DesignPRWire, отзиви и оценяване на участия от уважаван състав на журито, доживотно лицензиране на логото на печелившите награди, дизайн на A2 плакати и техния печат за изложба, превод на 20+ езика, както и на международни PR услуги.

 

20 интересни победителя от наградите през годините

 

Linap Clothes Hanger

 

Радваме се, че през годините сред наградените дизайнерски решения има и българи. Посочвали сме и преди други успешни проекти, а сега поздравяваме специално нашия съгражданин Ерол Ердинчев за заслужената му награда, като го окуражаваме смело да продължава успешния си път – само напред и нагоре!

Неговият прототип за закачалка за дрехи е изработен от линейна, непрекъсната алуминиева пръчка – без никакви свръзки или допълнителни елементи, което от своя страна допринася за максималната и здравина, елегантния и изчистен стил. Предимствата на една такава закачалка спрямо обикновените са, че предотвратявате лесно разтягането на яките на дрехите, когато опитвате да ги нахлузите през отвора им. Освен това поставянето на панталони става лесно и бързо, без неудобното провиране през отвора, набръчкване или падане. Закачалката има до 40% по-ниска височина на окачване, буквално е вечна, а може да се произвежда бързо и лесно!

by Erol Erdinchev

 

Meerkat Seat Concept Aircraft Passenger Seat

Концепция за седалки от икономична класа на дълги разстояния, която въвежда нови начини за подобряване преживяването на пътниците. Те ще се възползват от патентования подлакътник, елиминиращ битката за подлакътници, както и от облегалката, която им помага да се разтегнат. Седалките имат множество хай-тек удобства.

by James Lee

 

Pepsi Prestige Aluminum Bottle

Елегантна и модерна алуминиева бутилка Pepsi Prestige. Тя е проектирана в сътрудничество с Karim Rashid и представя емблематична форма, безпогрешно подчертаваща силата на Pepsi. Стремейки се да създаде емоционална връзка с потребителя, бутилката Prestige отразява идеите за забавления и повдигащия духа, освежаващ ефект на Pepsi.

by PepsiCo Design and Innovation

 

Hideaway Chair Children's Chair

Столът Hideaway осигурява на децата усещане за сигурност и уют. Място за почивка, което е лично, релаксиращо и спокойно. Сферичната форма осигурява визуална и аудио поверителност. Столът е необичайно нисък до земята, което говори на децата, че той е за тях, а не за възрастни. Неговият уникален извит преден профил и фасетиран страничен профил му придават необходимия съвременен вид. Всички използвани материали са изключително износоустойчиви.

by Think & Shift

 

Memento Letter opener

Супер яки инструменти за отваряне на писма и различни фини дейности. Memento не е просто набор от инструменти, но и поредица от обекти, които изразяват чувствата на потребителя.

by Bryan Leung

 

Firo Fire Cooking Set

Комплект за готвене, задаващ интересни нови стандарти за готвене на открито. Съчетава атмосферата на огън, добра храна и стимулира комуникацията между хората. Може да се използва при всеки открит огън – на плажа, във вътрешния двор или в открита камина в хола. Мултифункционалният комплект включва всичко необходимо: фурна, купи за готвене и хранене, прибори за хранене, одеяло, ръкавици, покривала.

by Andrea Sosinski

 

Qingtie CR Town Sales Office Sales Center

На територията на дизайна границата е неизбежен елемент в творбите, включващ не само видими физически граници, но и невидими психологически.

by Kot Ge - LSDCASA and Studio HBA

 

Shayton Equilibrium Hypercar

Shayton има за цел да надхвърли познатите граници, да тества нови материали и алтернативни екологични задвижвания, които биха могли да подобрят производителността, като същевременно запазят околната среда и здравето.

by Andrej Stanta

 

Shelter Desk

Езикът на дизайна намира най-уникалната си черта в чекмеджетата със заоблени ъгли, придавайки на бюрата различен аспект и стилен вид. Също така всички елементи са проектирани така, че да се подравняват безпроблемно помежду си, което позволява цялостен уникален дизайн.

by Joao Teixeira

 

Fluens Loveseat

Fluens предефинира концепцията за дизайн с асиметрична естетика, генерираща нова форма от всяка страна, която гледаме. Параметричният модел, подкрепен от математически модел, разработен в софтуер за триизмерен графичен дизайн, позволява лесно и ефективно генериране на необичайни криви и повърхности.

by André Gurgel

 

Bimgec Zero Gravity Exercise Device

Тренировъчна машина, предназначена да предотвратява остеопорозата, мускулната атрофия и психологическите проблеми, свързани с дългосрочните космически пътувания. Bimgec емулира теглото при нулева гравитация за тренировки с тежести и аеробни тренировки. Той включва уникална ексцентрична система за отклонение за увеличаване на ефективното натоварване. Проектиран е за открити мисии на НАСА.

by Moses Rowen

 

Alessandro Luciani Designer Shop Concept

Вдъхновяващите принципи на проекта се състоят в трансформиране на подхода на бъдещите клиенти към техните дилъри на гуми и директното им включване в процеса на избор/покупка. Това е център за комуникация с клиентите, а не просто един магазин.

by Alessandro Luciani

 

Shadowbrook 3D Printed Metal Faucet

Не сте виждали такъв смесител за вода, нали? И ние. Техниката за 3D принт се използва за създаване на пластмасови прототипи от години, но това са първите готови за пускане на пазара жилищни кранове, отпечатани с метал. Процесът отваря вълнуващи възможности за дизайн и функции, като дава възможност за авангардни начини за използване на водата – като поетичен, успокояващ поток, подскачащ по скалите.

by American Standard

 

Bench for BLM Group Outdoor seating

Лазерно изрязана метална пейка чрез използване на иновативен подход. Той е замислен и проектиран за открито: изработен от неръждаема стомана, устойчив на атмосферни влияния. Проектът има за цел да оптимизира производството на пейки чрез решение „всичко в едно“.

by Enrico Azzimonti

 

Wave Bot Service Robot

Интелигентен сервизен робот, оборудван с усъвършенствана технология SLAM (едновременно локализиране и картографиране), точно разпознаване на лица, естествено гласово взаимодействие и интеграция на данните във видео облак. Wavebot може да бъде напълно автономен помощник в офиси, библиотеки, музеи и магазини, работещ като рецепционист, асистент за срещи и охрана.

by Te Zhang, Chen Wei and Ning Wang

 

Exxeo Luxury Hybrid Piano

Революционно изглеждащо хибридно пиано за съвременни пространства. Разгледайте различните снимки, за да видите интересния скок напред в дизайна и технологиите на съвременния музикален инструмент, освобождавайки се от традиционните форми и звуци.

by Iman Maghsoudi

 

Project EGG Small Pavilion

Най-големият 3D отпечатан павилион до момента. Има формата на речен камък и страхотно излъчване и дизайн. Признаваме, че ако тук имаше такива павилиони, щяхме да пазаруваме само от тях. Конкретният е съставен от 4760 различни „камъка“. И нито един не е еднакъв с другите.

by Michiel van der Kley

 

Float Rower Indoor Rowing Machine

Вградени върху елегантно шаси, плаващата и търкаляща се монорелса, съпротивителният механизъм и седалката ви дават усещането, че седите в гребна лодка, и подобряват техническата подготовка и развиват по-голяма здравина и стабилност. Float Rower има два напълно независими механизма на съпротива, които развиват гребната техника едновременно със сила и издръжливост.

by LA Design

 

Floh Travel Luggage

Хитроумна система за багаж за пътуване, която можете да карате като скутер, да дърпате чантата като количка или да я носите като раница през рамо. Задвижващият модул е триколесна тротинетка, който използва управление от тип Ackerman, позволяващо да се движите около препятствия както при ниски, така и при високи скорости.

by Rohan Siebel

 

Foscat-32 Folding Solar Catamaran

Хибридното морско технологично подобрение е една от най-добрите системи, които правят компромис между слънчевата и вятърната енергия, като намаляват CO2 почти до нула по време на плаването. Системата също допринася за възобновяемата енергия чрез използване на ветроходство, както и слънчева и вятърна енергия по най-добрия начин.

by Hakan Gürsu

И накрая отново – не забравяйте да се регистрирате за участие в наградите.

Посетете този линк! 

Подсещаме ви, че на 15 април 2022 година ще бъде публикуван и списъкът с най-добрите проекти! Побързайте, включете се и... успех!