Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Нека започнем с какво точно означава „ремаркетиран“ смартфон. Най-общо казано, това е вече използвано устройство, сервизирано и без рискове от това да не работи както трябва. Процесът изглежда по следния начин – потребител продава стария си телефон, физическото му състояние и софтуерът биват тествани, за да се гарантира доброто състояние или да бъде поправен. След това продуктът се опакова и ремаркетира.

От Flip.bg ни изпратиха един от техните ремаркетирани смартфони, за да може да оценим услугата им, и трябва да кажа, че съм впечатлен от комплекта, който предлагат. Ако някой се пита: „Защо да си взема използван телефон, когато мога да си купя нов?“ – дойде моментът да дадем отговор на този въпрос.

 

Цената

Най-важният фактор за повечето покупки които правим. Трудно ще намерите по-изгодни предложения от тези на Flip.bg, тъй като техните цени са до 40% по-ниски от пазарните на чисто нови устройства. Да, има ги сайтовете с обяви, но тук идва втора точка.

 

Гаранцията

Когато си купите каквото и да е от частна обява в интернет пространството, не получавате никаква гаранция за качество. Дори да има остатъчна такава от покупката, обикновено става въпрос за няколко месеца, а ако се появи проблем, не се знае дали тя го покрива.

Във Flip всички телефони преминават през строг технически процес на проверка на хардуер и софтуер, ремонт и почистване, в който е ангажиран голям експертен екип, проверяващ и сервизиращ всяко устройство. 24-месечната им гаранция започва да тече от момента на закупуване.

 

Удобството

Сайтът на Flip.bg е изключително осъвременен и ориентирането в него е лесно и интуитивно. Предлагат се четирите най-популярни марки смартфони в България – Apple, Samsung, Huawei и Xiaomi. След като изберете желаната от вас, ще намерите означени всички налични модели, които изобщо не са малко.

Освен това компанията предоставя на клиентите си разнообразни възможности за разплащане, включително с наложен платеж, картово плащане или разсрочено плащане на вноски. Партньорството с tbi bank дава възможност на потребителите да платят устройството си на до 48 равни месечни вноски.

 

Комплектът

Тук е моментът да споделя няколко снимки от кутията, в която пристигна телефонът, и да кажа кое точно ми направи толкова добро впечатление.

Първият фактор е, че не става дума за някакво картонено кашонче, а за кутия, отговаряща на тези, в които сме свикнали да виждаме новите смартфони. Брандиране, закачливи призиви и най-вече ненарушен печат са трите приковаващи вниманието фактора отвън.

Отвътре откриваме, че устройството е подсигурено от аеропласт с малки балони – нещо, което дори производителите не правят. Това само по себе си подсказва, че е помислено за най-малките детайли и целта е да получите продукта в безупречно състояние.

Изненадах се и че е включен кабел за зареждане, което никога не е излишно. Има и карта с код за отстъпка за следваща поръчка, но него няма да го споделя по разбираеми причини.

 

Продажбата

От Flip може да си купите телефон, но също така може да продадете и сегашния си. Самата система за продажба на сайта включва няколко лесни стъпки и работи отлично. Отговаряте на въпросите, касаещи телефона ви, получавате оценка за стойността му и ако сте удовлетворени от нея, идва куриер и го взема без никакви транспортни разходи.

Важно е да се отбележи, че има „мигновена“ продажба, при която получавате сумата до няколко дни, а другият вариант е „нормална“ продажба и тук вече трябва да изчакате Flip да продадат устройството, но пък получавате повече пари. Според компанията средният срок за продажба на телефоните е 8 дни, така че дори да отнеме малко повече време, със сигурност не става въпрос за месеци, прекарани в чакане.

 

Телефонът

В нашия случай получихме Xiaomi 12 Pro (направих му цяло ревю преди време, може да го прочетете ТУК), който и сега може да откриете наличен в сайта на Flip.bg. Той предлага флагмански процесор, AMOLED екран, оптично стабилизирана камера и светкавично зареждане, а Flip го предлагат на най-добрата цена на пазара.

Както се вижда от снимките, смартфонът е „като нов“, което е и определението за най-запазените устройства на сайта. Ако не ви пречат няколко драскотини в името на по-добрата сделка, някои телефони биват предлагани във варианти „отлично“, „много добро“ и „добро“ състояние.

 

Заключение

За отличното потребителско изживяване, осигурявано от Flip, свидетелства проучване, проведено съвместно с iZidata, по отношение на удовлетвореността на клиентите, в което компанията регистрира среден резултат от 95% по 5 показателя, като разнообразие на портфолиото, техническо състояние и естетика. Освен това хората, които са избрали сайта, за да продадат стария си телефон, имат високо ниво на удовлетвореност към всички оценени аспекти – 96%.

Ако нямаме проблем с това да си купуваме коли втора употреба, то тогава защо да не искаме смартфонът ни да е ремаркетиран, щом ни предлага по-добра цена и гаранция за качество? Така или иначе сменяме телефоните по-често от колите, заслужава си да се обърне внимание на тази опция. Продаването на телефон също е по-лесно от всякога. Много от нас са продавали ненужни предмети онлайн, а в този случай дори няма нужда да се занимаваме с „маркетинг“. И нека не забравяме – използването на стари устройства е екологично решение, с което правим малък, но значим жест към планетата.

 

Вижте още: NVIDIA може да внедри GeForce графика в чипсетите за смартфони