И второто издание на Българския гейминг маратон - най-мащабния онлайн фестивал за видеоигри, който ще се проведе на 4 май (вторник), ще зарадва феновете със солидна доза състезателни предизвикателства. Серия от гейм турнири, включително по основополагащата игра в света на електронните спортове - StarCraft II, Brawl Stars, - една от най-популярните игри сред подрастващото поколение, и турнир по виртуални мотоспортове с водещи рали пилоти очакват феновете във второто издание на маратона. За първи път през 2021-ва ще се проведе и турнир по GTA 5 на паркур трасета, организиран със съдействието на Philips OneBlade, в койcто ще премерят сили посланиците на бранда Dido_D и Mr_Jackp0t. Турнирите във фестивалната програма са отворени за участие, а желаещите да се запишат ще могат да открият повече информация как да го направят през следващите дни на http://gamingmarathon.bg/. Организатор на Българския гейминг маратон е TDB Play - компания с фокус във видеоигрите, електронните спортове и дигиталното съдържание.

Второто издание на маратона ще събере повече от 40 водещи български стриймъри, ютюбъри, създатели на съдържание, изгряващи звезди и личности от културния живот у нас, като голяма част от тях са обещали по 12-часови стриймове. Феновете могат да очакват над 200 часа онлайн съдържание с някои от любимите си игри, между които Grand Theft Auto 5, Fortnite, Minecraft, FIFA 2021, Brawl Stars и класики като StarCraft II, CS:GO, DOTA 2, Warcraft и World of Warcraft.

Независимо че кулминацията на маратона е на 4 май, дните преди фестивала ще бъдат изпълнени с различни онлайн активности и гейминг предизвикателства, които самите стриймъри ще обявяват в своите канали. Организаторите от TDB Play са подготвили и специални изненади под формата на „великденски яйца“*, които ще бъдат скрити в стриймовете на различни създатели на съдържание по време на маратона, и могат да им донесат интересни награди.

Детайли ще бъдат обявени в следващите дни, следете сайта http://gamingmarathon.bg/

*Терминът „великденско яйце“ се е превърнал във фраза, използвана за описване на умишлено скрита улика или шега във филм или видеоигра.

Източник: „Ловът на великденското яйце“, Google Arts and Culture