Дигиталният магазин Google Play Store наскоро получи преработено меню на индивидуалния акаунт. Когато докоснете аватара на вашия профил в горния десен ъгъл на страницата, ще видите спретнато меню с нови икони. Въпреки това може да се изненадате да видите, че имате кредити в Google Store на стойност 500 долара, които чакат да бъдат изразходвани. Съобщението се показва точно под снимката на вашия профил в менюто на акаунта.

Не бързайте да се радвате.

Преди да започнете да планирате покупката на Pixel 6, може да ви послужи добре да знаете, че магическият кредит от 500 долара е просто нереална идея. Всъщност той не съществува и е грешка в потребителския интерфейс, която се появява, ако имате някакъв кредит в Google Store.

Екипът на 9to5Google успяха да възпроизведат грешката с три различни акаунта. Всеки път кредитът от 500 долара изчезваше на последната стъпка за плащане. Предполагаме, че Google изигра първоаприлската си шега малко по-късно, отколкото трябваше, защото със сигурност не един или двама потребители са се хванали на уж приятната изненада само за да се разочароват по-късно.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Как да разберем, че телефонът ни е с вирус?

 

Тагове: