Известно е, че ръководството на Теslа е чувствително на тема „течове“, но тази чувствителност може да има сериозни последствия за служителите, които просто искат да обсъдят проблемите на работното място. Анонимната социална мрежа за жалби срещу работодатели Blind заяви пред Verdict, че Tesla изглежда блокира достъпа на своя персонал до сайта. Потвърждаването на регистрацията става чрез служебния имейл адрес, но се оказва, че писмата биват филтрирани - и достъпът до приложението в корпоративната мрежа просто е забранен. Ограничението изглежда се прилага за целия свят.

От Blind научават за проблема на 4 май, точно когато излезе предупреждението на екипа за сигурност на Tesla срещу изтичането на служебна информация. Това е единствената компания, която блокира достъпа на служителите си в момента, казват от социалната мрежа.

Виж още: Xiaomi и Oppo показаха първите работещи прототипи на предни камери под дисплея

Разбира се, може да има практически причини за прекъсване на достъпа до мрежата. Дори доброжелателен служител теоретично може да разкрие конфиденциални практики, които нямат нищо общо с условията на труд. Подобна постъпка може да навреди на репутацията на компанията, особено ако твърденията се окажат неверни. Блокирането на достъп обаче не позволява на служителите да споделят своя опит в една безопасна среда, без да се притесняват от възможността за отмъщение. Това, което Теslа печели като запазване на корпоративна тайна, става за сметка на правото на работниците да обсъждат проблемите, с които се сблъскват.

 

Тагове: