Facebook обяви, че преминава във фазата на тестване на нова функция за вашия акаунт. Потребителите на платформата за социални медии могат да създадат множество профили, ако приемът ѝ е положителен.

Meta, компанията зад Facebook, има за цел този нов тест да позволи на потребителите да създадат пет допълнителни профила, свързани с оригиналния им акаунт. Тази нова функция е предназначена „да помогне на хората да приспособят своето изживяване въз основа на интереси и взаимоотношения“, каза говорител на Meta в имейл до TechCrunch. „Тестваме нов начин хората да имат повече от един профил, свързан с един акаунт във Facebook.“ Meta може да иска да провери дали този нов тест ще помогне на потребителите да се ангажират повече със сайта и другите, които го използват.

Въпреки това, ако някой си направи друг профил, той пак трябва да се придържа към указанията на Facebook. TechCrunch информира че, „ако получите нарушение на допълнителен профил, това ще се отрази на акаунта ви като цяло“. Това може да се разглежда като усилие да се гарантира, че интернет троловете не могат да създават множество профили, за да тормозят онлайн другите и да се измъкнат. Друга част от тази нова функция е, че Facebook няма да изисква от потребителя да използва истинското си име в друг профил. По този начин всеки допълнителен профил, свързан с техния акаунт, може да има собствено име.

Изглежда, че Facebook поставя ограничител на тези допълнителни профили. Платформата няма да позволи на тези други профили да „управляват страница“ или да участват във Facebook Dating.

Предоставянето на повече контрол на потребителите върху техните Facebook акаунти и онлайн изживяване изглежда се прокрадва все повече и повече за платформата на социалните медии. Meta вече премахна изискването за акаунт във Facebook Quest 2 и също беше ангажирана с прилагането на нови тестове за създателите на съдържание в Instagram и внедряването на нови функции за безопасност за тийнейджъри.

Снимка: Unsplash

Виж още: AI на Google може да се изплъзне от контрол с катастрофални последици

 

Тагове: