Досадно е, когато батериите в дистанционното ви умрат, особено ако нямате допълнителен чифт, с който да ги смените. Но бъдещо дистанционно за Google TV може да превърне това в проблем от миналото със самозареждащата се батерия в него.

На CES 2023 TW Electronics разкри ново дистанционно за Google TV. Въпреки че използва същото оформление на бутоните като дистанционното за Google TV по подразбиране, има нещо, което го прави малко по-различно от другите дистанционни за Google TV.

Подобно на слънчево зарядно за вашия телефон, това дистанционно има фотоволтаичен панел, който му позволява да използва светлина за презареждане на батерията. Този панел е предоставен от шведския производител на слънчеви клетки с възможност за персонализиране Exeger.

Въпреки че това не е първото самозареждащо се дистанционно, което някога сме виждали – Samsung има свое собствено, – то е първото, правено някога за платформата Google TV.

За съжаление в анонса на компанията не се споменава дата на стартиране. Производителят не дава никаква информация кога да очакваме устройството на пазара. Всичко, което се знае в момента, е, че то ще излезе в някакъв момент в бъдещето. Когато това стане, ще е хубаво да имате дистанционно, за което няма нужда да се тревожите по отношение на живота на батерията.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Милиардери искат да построят бизнес парк в околоземна орбита