По-рано през ноември Microsoft обяви, че се отказва от името Bing Chat за своя онлайн чатбот с генериращ изкуствен интелект и вече ще използва Copilot, когато говори за услугата. Каквото и име да използва Microsoft за чатбота, компанията продължава да работи по подобрения за своите потребители.

Един от обявените планове е Microsoft да надгради чатбота до наскоро обявения модел GPT-4 Turbo от партньорите си от OpenAI. Едно от големите му подобрения е, че той поддържа контекстен прозорец с размер 128 хил. Това означава, че в този прозорец потребителите могат да въвеждат текстови подкани, които се равняват на 300 страници.

В отговор на постове на потребители в X (бивш Twitter) през последните няколко дни Михаил Парахин, ръководител на отдела за реклама и уеб услуги на Microsoft и наскоро обявен ръководител на изцяло новия екип на компанията за Windows и уеб преживявания, заяви: "Все още не е GPT-4 Turbo, все още трябва да изгладим някои проблеми".

Понастоящем Bing Chat/Copilot има строго ограничение от 5000 символа за всеки чат. На въпроса дали това ограничение на символите може да бъде увеличено при добавянето на GPT-4 Turbo, Парахин написа: "Да, Turbo има по-голям контекстен прозорец, така че ще се опитаме да увеличим ограничението". Това определено ще бъде голяма помощ за много потребители, които питат за надхвърляне на сегашния лимит.

Потребител на X попита Парахин с какво GPT-4 Turbo е по-добър от обикновения модел GPT-4. Той отговори:

"Победител е по "възприемана интелигентност" - нашата вътрешна метрика за това колко интелигентна се чувства системата, когато говорите с нея, - но все още трябва да изгладим няколко грешки в математиката и кодирането. Тя има по-висока пропускателна способност, така че можете да имате повече потребители или да управлявате DC по-малко "горещо", като подобрявате латентността."

Също така все още чакаме поддръжката на плъгини от трети страни да бъде напълно внедрена. От известно време тя е в процес на тестване за няколко потребители, а този уикенд Парахин заяви в X: "Постепенно въвеждаме плъгини за всички. Това не е свързано с конкретното местоположение, а само с произволен процент от потребителите по света".

Снимка: Unsplash

Виж още: AI може да превърне в реалност 4-дневната работна седмица